Διεθνώς ρεζίλι για την υπουργοποίηση Πλεύρη

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση της υπουργοποίησης του Θάνου Πλεύρη και η ανάληψη καθηκόντων στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Διεθνή ΜΜΕ υπενθυμίζουν το παρελθόν του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και τις δηλώσεις που κατά καιρούς έχει κάνει κατά προσφύγων, τονίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας είχε προτείνει να πυροβολούν τους μετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία.

Το βρετανικό Vice έχει δημοσιεύμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Είναι οκ να θέλεις να εξοντώσεις ανθρώπους, έλεγε κάποτε ο νέος υπουργός Υγείας της Ελλάδας». Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τον Θάνο Πλεύρη «αμφιλεγόμενο δεξιό πολιτικό» και σχολιάζει τις δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν ο Θάνος Πλεύρης για το Άουσβιτς και για τους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, το Vice αναφέρεται στην αγόρευση του Θάνου Πλεύρη σε ποινικό δικαστήριο το 2009, όταν είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Κωνσταντίνου Πλεύρη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Οι Εβραίοι. Ολη η αλήθεια».

Vice

Η επίμαχη φράση έχει ως εξής: «Και θα σας πω για θέματα που σας έχουν προβληματίσει. Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Αουσβιτς. Που λέει ότι “να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Αουσβιτς”. Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Οτι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: “Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Αουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Αουσβιτς”. Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι “θέλω να εξοντώσω κάποιον”;».

Το Vice στη συνέχεια σημειώνει ότι ο Θάνος Πλεύρης αναγκάστηκε προχθές να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό έπειτα από απαίτηση του  Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

«Ο Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του εμφάνιση του 2013 υποστήριξε ότι σε όλους τους μετανάστες πρέπει να απαγορευτούν οι βασικές βασικές υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, ζητώντας ακόμα και να μην τους δίνουν φαγητό μέχρι να φύγουν» τονίζει παράλληλα.

«Ο πολιτικός που έχει ζητήσει να πυροβοληθούν οι μετανάστες και έχει υπερασπιστεί την ιδέα για το άνοιγμα του Άουσβιτς αναλαμβάνει Έλληνας υπουργός Υγείας που έχει ως αποστολή να σώσει εκατομμύρια από τον covid» τονίζει από την πλευρά της η βρετανική Daily Mail.

Daily Mail

Το Euronews τονίζει ότι ο «νέος Έλληνας υπουργός Υγείας απολογείται για προηγούμενες δηλώσεις για το Ολαύτωμα» και σημειώνει ότι η υπόθεση έφτασε και στην Κομισιόν.

Euronews