Δικαστές: συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις

div class=”date-posts”>

 

 

 

www.crime.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου:
Άκαμπτοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς απέναντι σε μία άκαμπτη κυβέρνηση αποφάσισαν να συνεχίσουν για τρίτο μήνα τις κινητοποιήσεις τους και να διακόπτουν τις συνεδριάσεις σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Στην…
έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε το μεσημέρι στο Εφετείο, και αφού διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μειώσει περεταίρω τις αποδοχές τους «αδιαφορώντας για το καίριο πλήγμα που θα επιφέρει στη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των δικαστών» αποφασίζουν για τρίτο μήνα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και 10 Νοεμβρίου.

Στο ψήφισμά τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δημοσιευτούν ούτε πολιτικές αποφάσεις εκτός από τις επείγουσες , δεν θα επεξεργάζονται δικογραφίες στο σπίτι τους ενώ επαναλαμβάνουν ότι θα προσφύγουν και στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την προάσπιση των αμοιβών και των δικαιωμάτων τους και ταυτόχρονα επισημαίνουν, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά βίας στην Ευελπίδων, ότι η Πολιτεία πρέπει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για ασφάλεια στα Δικαστήρια.

Εξάλλου, χθες το βράδυ η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος πήρε ομόφωνη απόφαση για διακοπή των συνεδριάσεων μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου.…