ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Και ο κατήφορος συνεχίζεται!

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το Δίκτυο Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς σχετικά με τον τιμοκατάλογο που ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις επεμβάσεις στα απογευματινά χειρουργεία. Την παραθέτουμε:

“Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρουσίασε τα έργα των ημερών της: τις λίστες αναμονής για χειρουργείο στα δημόσια νοσοκομεία, στα οποία η αναμονή ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις τον ένα χρόνο. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε και τον τιμοκατάλογο για τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, τα οποία θα πληρώνουν οι ασθενείς.

Τιμοκατάλογο που φτάνει τα 2.000 ευρώ για εξαιρετικά βαριά περιστατικά!

Αντί να σπεύσει να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων που καταρρέουν, αντί να εξασφαλίσει την πλήρη πρωινή λειτουργία των χειρουργείων, η κυβέρνηση υποχρεώνει τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για να χειρουργηθούν στο δημόσιο νοσοκομείο, ενώ έχουν εισφέρει στο δημόσιο σύστημα υγείας με τη φορολογία και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ταυτόχρονα τάζει αύξηση αμοιβών από τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία στο προσωπικό, αντί ν΄ αυξήσει δραστικά τις κανονικές και τις εφημεριακές απολαβές του.

Δε μένει καμία αμφιβολία πως οδεύουμε ολοταχώς προς την ιδιωτικοποίηση του καταρρέοντος ΕΣΥ, με πρόσχημα τις λίστες αναμονής και τις χαμηλές αμοιβές γιατρών και λοιπών υγειονομικών.

Οφείλουμε ν’  αντισταθούμε, δημιουργώντας ένα πλατύ Μέτωπο για την προάσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Το Δίκτυο Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς βρίσκεται εδώ για να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του σε αυτή την κατεύθυνση”.