Δηλώσεις Αβραμόπουλου μετα την συνάντηση με Καραμανλή

h6>ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
κ. ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στο πλαίσιο των τακτικών συνεργασιών με τον κ. Πρωθυπουργό, τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα που αφορούν στο Υπουργείο Υγείας και, κυρίως, για το επικείμενο νομοθετικό έργο. Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο μας έχει ετοιμαστεί ώστε, συντομότατα, να κατατεθούν στη Βουλή τρία νομοσχέδια: Το ένα έχει να κάνει με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Το άλλο-και πολύ σημαντικό-με τις προμήθειες. Και το τρίτο με μια σειρά από διοικητικές, διαρθρωτικές αλλαγές. 
    Το δημόσιο σύστημα υγείας – βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τα προγράμματα που εκπονούνται και η στρατηγική που υιοθετείται έχουν σαν στόχο, μέσα στα προσεχή δέκα χρόνια, να λειτουργεί κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ανταποκρινόμενο στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και προβλήματα τρέχοντα, λειτουργικά. Ένα από αυτά είναι το προσωπικό. Θα ήθελα λοιπόν, με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης, να επαναβεβαιώσω τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και ανακοινωθεί. Ήδη, έχουν αρχίσει να έχουν πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες. Μέχρι τον Ιανουάριο, θα έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας περίπου 2.500 νοσηλευτές και για τον επόμενο χρόνο προβλέπονται άλλοι 4.500. Σκοπός είναι, μέσα σε λίγους μήνες από τώρα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας να λειτουργεί με επάρκεια και πληρότητα. 

     ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ποιος εκφράζει τελικά την παραταξιακή συνείδηση της Νέας Δημοκρατίας; Ο κ. Σουφλιάς, ή ο κ. Μεϊμαράκης;

     ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όλοι μαζί. Και πρέπει να σας πω με την ευκαιρία, μιας και μου θέσατε το ερώτημα, ότι στους κόλπους της παράταξης δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα. Θα έλεγα δε ότι, τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται να μεγαλώνουμε τα μικρά και να μικραίνουμε τα μεγάλα. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα ζήτημα. Μέσα σε πνεύμα αγαστής συνεννόησης και συνεργασίας, δουλεύουμε ομαδικά, συλλογικά. Και αυτό το πιστεύω για να το λέω. 

     ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν οδηγείται σε ένα αδιέξοδο όμως η Κυβέρνηση και με τη στάση της κας Γιαννάκου; 

     ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική και στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η εποχή μας – και πρώτη η Κυβέρνηση το δείχνει αυτό στην πράξη – επαγγέλλεται τη συνεννόηση, τη συνεργασία, τη σύνθεση. Θέλω να πιστεύω-όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες- ότι θα πρυτανεύσει η λογική, θα προταχθεί το συμφέρον της Παιδείας και των παιδιών μας, θα ξεπεραστούν τα ζητήματα και θα προωθηθούν, με γρήγορους ρυθμούς, οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες τόσο πολύ και για πολλά χρόνια περιμένει η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.