Δηλώσεις υπουργών Υγείας και Οικονομικών για κλαδική σύμβαση και ρύθμιση χρεών

 

 

         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. 210.5205291-210.5200738

                                                                                   

 

 Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2009

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

& ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 

 

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα ξεκινώντας, να ευχαριστήσω το φίλο και συνάδελφό μου Υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και παρά την πίεση, αφού είναι γνωστό, ότι μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, για τα οποία θα ήθελα να τον συγχαρώ και βεβαίως, να του ευχηθώ καλή επιτυχία.

 

          Σήμερα, με αυτή την ενημερωτική συνάντηση, που έγινε εδώ στο Υπουργείο Οικονομίας, κλείνει και τυπικά ένας κύκλος διεργασιών, διαβουλεύσεων, συνομιλιών, που ξεκίνησαν πριν από αρκετό καιρό και είχαν συγκεκριμένη στόχευση. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνεργαστήκαμε με τον προηγούμενο Υπουργό Οικονομίας, τον Συνάδελφό μας τον         κ. Αλογοσκούφη, καθώς και τον Υφυπουργό κ. Λέγκα.

 

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσουμε, ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υπογραφή, καταρχήν, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και την ΟΕΝΓΕ. Επίσης, για την κάλυψη των κενών θέσεων σε γιατρούς και νοσηλευτές, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί πριν από περίπου ένα μήνα. Και τέλος, για τη ρύθμιση των χρεών.

 

          Λεπτομέρειες θα σας δοθούν μέσα στην προσεχή εβδομάδα, γιατί κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης περιόδου που ακολουθεί, δόθηκαν οδηγίες στις υπηρεσίες μας και στα δύο Υπουργεία, να συνεργαστούν, ώστε να προχωρήσουμε πλέον και στις λεπτομέρειες αυτών των σημαντικών ρυθμίσεων, που εγκαινιάζουν μια καινούργια, θετική πορεία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

          Και πάλι θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαθανασίου και τους συνεργάτες του Υφυπουργούς, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε σήμερα.

 

Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Η σημερινή συνάντηση ήταν για εμένα ενημερωτική. Επιβεβαιώθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις μεταξύ των Υπουργών                 κ.κ. Αλογοσκούφη και Αβραμόπουλου και δόθηκαν, όπως ελέχθη, οδηγίες στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας, να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες, ώστε να έρθει και το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή το ταχύτερο δυνατόν.

 

          Η συνάντηση αυτή, πράγματι έγινε σε μία πολύ φορτισμένη περίοδο για έναν καινούργιο Υπουργό που αναλαμβάνει αλλά αποδεικνύει ακριβώς και τη σημασία, που δίνει η κυβέρνηση συνολικά στα θέματα της υγείας και στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, που είναι για εμάς πρώτης προτεραιότητας.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα χρέη ξέρουμε ακριβώς πόσα είναι;

 

Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Όλα αυτά είναι ακριβώς αυτά που ανέλαβαν οι υπηρεσίες να οριστικοποιήσουν, όπως επίσης και τις λεπτομέρειες των επιμέρους ρυθμίσεων για όλα τα ζητήματα που ανέφερε ο Υπουργός.