ΔΗΛΩΣΗ 4 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΙΣ- Καλούμε την ηγεσία του ΠΙΣ να αποσύρει τη συμμετοχή και τη στήριξη που έδωσε αυθαίρετα στο συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας

div style=”text-align: center”> 
ΔΗΛΩΣΗ 4 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΙΣ

 
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Αθ. Εξαδάκτυλος, χωρίς να έχει λάβει έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αποφάσισε να συμμετάσχει στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που διεξάγεται στις 2-4 Ιουλίου στα Ιωάννινα και μάλιστα παραχώρησε αυτοβούλως στο συνέδριο αυτό και την αιγίδα του ΠΙΣ.

Μετά το σάλο που ξέσπασε για τις θέσεις που παρουσιάζονται σε βίντεο για το συνέδριο, κορυφαίοι θεσμικοί φορείς αποσύρουν την αιγίδα και τη συμμετοχή τους, όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας. Το ίδιο έπραξε και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ διαχωρίζουμε ρητά τη θέση μας από την αυθαίρετη επιλογή της ηγεσίας του ΠΙΣ για την οποία ουδέποτε ενημερωθήκαμε και συναινέσαμε και την καλούμε να αποσύρει τη συμμετοχή και τη στήριξη που έδωσε στο συγκεκριμένο συνέδριο, το οποίο προσβάλλει βάναυσα την αυτοδιάθεση των γυναικών.
 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ
Βαρνάβας Δημήτρης
Γατοπούλου Κατερίνα
Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος
Ψαλτάκος Μιχάλης