Δήλωση Χ. Πρωτόπαπα σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπ. Υγείας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

p> Ο υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας , του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, σχετικά με την κυβερνητική αδιαφορία και τον εμπαιγμό στο θέμα των συνθηκών εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

        Μετά από 1,5 χρόνο αδιαφορίας και καθυστέρησης, ο υπουργός Υγείας αποφάσισε 20 ημέρες πριν (!!) την έναρξη εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος για τον ανώτατο χρόνο εβδομαδιαίας απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών, δήθεν να «θέσει το πλαίσιο για την υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων», ουσιαστικά δηλαδή να αναστείλει μόνο την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, μια και πλέον δεν μπορούσε (λόγω της μη προετοιμασίας) να τις εφαρμόσει χωρίς προβλήματα.

    Ο κ. υπουργός, συνεχίζει σταθερά την εφαρμογή του δόγματος «στείλε τα όλα πίσω, κέρδισε πολιτικό χρόνο, να γίνουν εκλογές και βλέπουμε». Όλα αυτά βέβαια εις βάρος του δημόσιου συστήματος Υγείας και στην συγκεκριμένη περίπτωση, εις βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

    Η ίδια η ανακοίνωση του Υπουργείου, επιβεβαιώνει και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Κι αυτό γιατί:

    

    – υπόσχονται επίδομα (αντί των εφημεριών) το ύψος και η διαδικασία των οποίων «ΘΑ» καθορισθεί

    

    – υπόσχονται (για πολλοστή φορά) προσλήψεις Ιατρικού Προσωπικού, ενώ γνωρίζουν ότι οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού του 2007, τις καθιστούν απαγορευτικές.

   

    Δυστυχώς η κυβέρνηση απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η Υγεία δεν αποτελεί προτεραιότητά της.

    Όσο για την «κλαδική σύμβαση εργασίας» που υπόσχονται, δεν αποτελεί παρά το προκάλυμμα πίσω από το οποίο επιχειρεί μάταια να κρυφτεί η συνειδητή αδυναμία άσκησης δημιουργικής πολιτικής από τη Ν.Δ., στο χώρο της Υγείας και Πρόνοιας.