ΔΗΛΩΣΗ ΧΡ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

p>Ο υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, σχετικά με την σπατάλη στις προμήθειες των δημοσίων νοσοκομείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

   

    Η αποκάλυψη του μεγέθους της ασυδοσίας και της σπατάλης στις προμήθειες των δημοσίων νοσοκομείων, αναδεικνύει μια ακόμη παταγώδη αποτυχία της Ν.Δ. όσον αφορά την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

    Απόδειξη της κυβερνητικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας, αποτελεί το ότι τα χρέη των Νοσοκομείων αυξάνονται – λόγω της σπατάλης – με διπλάσιο ρυθμό απ΄ ότι την προηγούμενη περίοδο, την ώρα που η κυβέρνηση δηλώνει ότι «δεν μπορεί» να υλοποιήσει τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ για νέες προσλήψεις νοσηλευτών και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

    Ο κ. υπουργός Υγείας μας «διαβεβαιώνει» και πάλι – μετά από μεγάλη καθυστέρηση – ότι θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την διαφάνεια.

    Επισημαίνουμε όμως, ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες, από το ότι επί 3 χρόνια δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας στο θέμα, από το ότι επί 3 χρόνια ανέχθηκαν την διαφθορά και την σπατάλη.

    Επισημαίνουμε ακόμη ότι, η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί, δεν μπορεί να αποτελέσει «άλλοθι», για αδιαφανείς, γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές νομοθετικές παρεμβάσεις, που απλά θα συγκεντρώνουν την εξουσία στα «χέρια του υπουργού», με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Είναι ώρα για πραγματικές εξυγιαντικές τομές, που θα υπηρετούν αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον και θα ευνοούν την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.