Δήλωση Δ. Αβραμόπουλου για θέμα προμηθειών στα Νοσοκομεία

p>    Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφους για το θέμα των προμηθειών στα νοσοκομεία, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

   

    «Πρέπει να ξέρετε, ότι με το που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, έδωσα εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, να πραγματοποιήσει ελέγχους. Το πόρισμα βγήκε και όλα είναι κάτω από έλεγχο.

   

    Το σημαντικότερο όμως απ΄ όλα, είναι αυτό που ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό. Το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες, που βάζει τέλος στην εικόνα αυτή, την τόσο ακατάστατη και άναρχη, μέσα στους κόλπους της οποίας ήταν φυσικό να αναπτύσσονται και παρασιτικές δραστηριότητες.

   

    Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε σελίδα. Είμαστε σε πλήρη γνώση της καταστάσεως από την αρχή. Οι εντολές έχουν δοθεί και έχει σημασία το γεγονός, ότι επιτέλους μετά από σαράντα χρόνια με διαφάνεια αντιμετωπίζονται αυτά τα φαινόμενα».

   

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτούς που ανέπτυξαν αυτές τις παρασιτικές δραστηριότητες, τους έχετε εντοπίσει;

   

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Όπου εντοπίζονται τέτοια φαινόμενα, να ξέρετε ότι επιλαμβάνεται και κάνει καλά τη δουλειά της. Η δουλειά η δικιά μας όμως, η αποστολή μας, είναι να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας και διαφάνειας για όλα αυτά τα ζητήματα. Το ό,τι γίνεται αυτό τώρα, είναι σημαντικό, το ό,τι θα έπρεπε να είχε γίνει όμως είκοσι χρόνια πριν, είναι επίσης σημαντικό.