Δήλωση Δημ. Στρατούλη σχετικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Απασχόλησης

p> 

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Σχετικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Απασχόλησης, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

    Είναι ντροπή για τον Πρωθυπουργό να μιλάει για περιστολή της εισφοροδιαφυγής όταν ο ίδιος την έχει επιβραβεύσει 4 φορές με χαριστικές ρυθμίσεις.

    Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε το διαχωρισμό του κλάδου Υγείας από τον κλάδο Ασφάλισης του ΙΚΑ, με στόχο να αξιοποιήσει τις υποδομές του, που είναι περιουσία των ασφαλισμένων, για να καλύψει τα κενά του ΕΣΥ, ενώ είναι υποχρέωση της κυβέρνησής του να τα καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός δεν δικαιούται να μιλά για περιστολή της εισφοροδιαφυγής, όταν είναι ακόμα νωπή η υπογραφή του στην τέταρτη επί της διακυβέρνησής του χαριστική ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ, επιβραβεύοντας έτσι, τους μπαταχτσήδες εργοδότες που κάνουν συστηματική εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή.

    Είναι, μάλιστα, προκλητικό να μιλάει ο Πρωθυπουργός για αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής μέσα στο ίδιο το ΙΚΑ, όταν σε αυτό η κυβέρνησή του έχει προσλάβει 2000 ανασφάλιστους νέους σε προγράμματα stage ή όταν από τα 13 ελεγκτικά κέντρα του ΙΚΑ λειτουργούν σήμερα μόνο τα 4 και αυτά με το μισό από το αναγκαίο προσωπικό.

    Οι αλλαγές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και για τις αναπηρικές συντάξεις θα οδηγήσουν σε δραστικές περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που θα προσφέρει ως θυσία στο βωμό του αποικιακού καθεστώτος επιτήρησης της οικονομίας της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.