Δήλωση Γ Παπανδρέου στο Νοσοκομείο Παίδων ΑΓ Κυριακού

p>Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθήκε σήμερα, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Υγείας και Πρόνοιας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Χρήστο Πρωτόπαπα και τον Γραμματέα του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, Μανώλη Σκουλάκη, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, με εκπροσώπους του Ιατρικού, του Νοσηλευτικού και του Διοικητικού Προσωπικού, καθώς και με γονείς νοσηλευόμενων παιδιών, και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και το Νοσοκομείο.

    Μετά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

   

    Θέλω να εξάρω τις προσπάθειες όλων των γιατρών, του προσωπικού όλων των νοσοκομείων, νοσηλευτικού προσωπικού, διοικητικού προσωπικού, τεχνικού προσωπικού και να πω, Χρόνια Πολλά σε όλους.

    Ξέρω τη μεγάλη μάχη που δίνουν, την αυταπάρνηση που υπάρχει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς, οι δυσκολίες έχουν μεγεθυνθεί, έχουν γίνει πολύ μεγάλες, διότι υπάρχει απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, με την συστηματική υποχρηματοδότηση τα τελευταία τρία χρόνια, επί Νέας Δημοκρατίας και βεβαίως, με την τεράστια έλλειψη προσωπικού που ακούμε από παντού.

    Δεν γίνονται οι απαραίτητες κρίσεις γιατρών, οι προσλήψεις, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις και αυτό σημαίνει ότι, η δημόσια υγεία απαξιώνεται, δεν εξυπηρετείται ο ασθενής όπως θα έπρεπε, δεν εγγυάται, όπως θα έπρεπε και θα μπορούσε να εγγυηθεί, την ποιότητα, αλλά και την πρόσβαση όλων των πολιτών με ισότιμο τρόπο στις υπηρεσίες υγείας, που είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο μιας δίκαιης κοινωνίας.

    Εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε τομές όχι μόνο σε επίπεδο χρηματοδότησης, αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας, για να υπάρχει ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας, που θα δίνει τις απαραίτητες υπηρεσίες στον κάθε πολίτη, ανεξάρτητα απ’ την οικονομική του δυνατότητα. Αυτό θεωρούμε ότι είναι βασικό στοιχείο για μια δίκαιη κοινωνία.

    Και πάλι, Χρόνια Πολλά σε όλους και ιδιαίτερα για όλο το προσωπικό όλων των νοσοκομείων της χώρας μας.