ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

p>ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

 

Εκτός πραγματικότητας βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Απόδειξη η εγκύκλιος για τις εφημερίες και τα έκτακτα περιστατικά που εξέδωσε σήμερα και στην οποία:

1.- Κάνει πως ξεχνά ότι οι γιατροί που εφημερεύουν είναι απλήρωτοι για εφημερίες από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και Κύριος οίδε μέχρι πότε.

2.- Αγνοεί ότι τα επαρχιακά Νοσοκομεία εφημερεύουν συνεχώς και για 365 μέρες το χρόνο. Συνεπώς, πώς είναι δυνατόν ο Διοικητής του επαρχιακού Νοσοκομείου να υλοποιήσει την εντολή να είναι παρών καθ΄ όλη τη διάρκεια της εφημερίας;

3.- Τη στιγμή κατά την οποία γιατροί και υπόλοιπο προσωπικό δεν επαρκούν για να στελεχώσουν τα ιατρεία εφημερίας ο Υπουργός ζητά επειγόντως να συγκροτηθούν ομάδες υποδοχής.

4.- Η περιπόθητη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί μόνιμη υπόσχεση την οποία εδώ και πολλά χρόνια θυμούνται μόνον προεκλογικά.

Όσο για τα υπόλοιπα σημεία της εγκυκλίου τα οποία ανακάλυψε δυστυχώς μόλις τώρα ο κ. Αβραμόπουλος τα 10 εκατομμύρια πολιτών της χώρας τα γνωρίζουν από την καλή και την ανάποδη εδώ και χρόνια.

Βαρνάβας Δημήτρης

μέλος στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)