ΔΗΛΩΣΗ- Για τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου

p align=”center” style=”text-align: center; margin: 0cm 0cm 10pt”>ΔΗΛΩΣΗ

Για τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου

 

Δεν πρέπει να υπάρχει κανείς  Έλληνας και ιδίως κανένας άνεργος ή φτωχός πολίτης, πολίτης με χαμηλό εισόδημα που να μην έχει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην υγειονομική κάλυψη  δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος παρουσιάζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ για το κοινωνικό κράτος.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Όμως, ποιος πιστεύει πια τις προεκλογικές διακηρύξεις ενός κόμματος που η κυβέρνησή του ποδοπάτησε  όλα όσα υποσχέθηκε ;

Η σημερινή κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,  συνολικά των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, είναι τραγική. Το έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ είναι άκρως ενδεικτικό για την ραγδαία κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας (κλικ εδώ).

Ο εφαρμοστικός Νόμος για την Υγεία  της νέας Μνημονιακής Σύμβασης, την οποία υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ,  είναι εξάλλου  σαφής. Επιβάλει :

          Όριο συνολικών δημόσιων  δαπανών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των πολιτών από το ΕΣΥ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, το 1 δις. Ευρώ κατά μήνα, ανεξάρτητα από το ύψος των εξορθολογισμένων αναγκών των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων, του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

          Συγχώνευση – κατάργηση 50 «διασυνδεόμενων» Νοσοκομείων

          Ελαχιστοποίηση έως κατάργηση των προσλήψεων νοσηλευτικού, ιατρικού, εργαστηριακού προσωπικού, ανεξάρτητα και από τις εκρηκτικές  ανάγκες και από τις συνταξιοδοτήσεις

          Δραματική περικοπή των κονδυλίων για τις εφημερίες

          Ισοπεδωτικές αμοιβές των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

 

Με γνωστή αυτή την εφιαλτική πραγματικότητα, πως μπορεί να πιστέψει κανείς τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Βενιζέλου ;

Η αναγκαιότητα, όμως, για ενιαίο, καθολικό, ποιοτικό, κοινωνικοποιημένο, απαλλαγμένο από επιχειρηματικές –ιδιοτελείς –εμπορευματικές σχέσεις, ΔΩΡΕΑΝ, δημόσιο σύστημα υγείας, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, είναι προφανής.

Αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε.

 

 

Παπαδόπουλος Σάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ

Βαρνάβας Δημήτρης, Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ