Δήλωση Γιώργου Φλωρίδη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

p>

 

 

 

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Φλωρίδης, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

 

 

Όλα τα επικοινωνιακά τερτίπια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης διαλύθηκαν από την αδυσώπητη πραγματικότητα της κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η κριτική που ασκήσαμε προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας, για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, την τραγική έλλειψη προσωπικού, τη μη αντιμετώπιση των οξυμένων εργασιακών θεμάτων των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται με οδυνηρό για τον Ελληνικό λαό τρόπο.

 

Δεν πρόκειται απλώς για μία ακόμη τραγική αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή, και στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας.  Στην πραγματικότητα, η αποδόμηση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ενταγμένη στο σχεδιασμό της για την απαξίωση των δημόσιων αγαθών στη χώρα και την παράδοσή τους στον ιδιωτικό τομέα, με πολύ βαριές συνέπειες για το λαό και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

 

Ταυτόχρονα, η αδυναμία του ΕΣΥ, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής  ν? αντιμετωπίσει τις στοιχειώδεις ανάγκες του λαού και τη θερινή περίοδο, πλήττει την εικόνα της χώρας σε όλο τον κόσμο, λόγω της παρουσίας εκατομμυρίων επισκεπτών που πραγματοποιούν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και κάποιοι από αυτούς καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία, γεγονός που έχει δυσάρεστες συνέπειες και για τον τουρισμό.

 

Είναι πλέον αργά για τη ΝΔ, στην οποία δόθηκαν από το λαό αλλεπάλληλες ευκαιρίες, να κάνει οτιδήποτε θετικό για το ΕΣΥ. Μόνη διέξοδος για την αποκατάσταση και ενίσχυση των δημόσιων αγαθών και του δημόσιου χώρου προς όφελος του λαού είναι η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης.