ΔΗΛΩΣΗ καρδιοχειρουργών του Νοσοκομείου Παίδων για όσα δυσφημιστικά ανέφερε ο υπουργός Υγείας

div style=”margin: auto 0cm” align=”center”>ΔΗΛΩΣΗ

Με μεγάλη έκπληξη και θλίψη διαβάσαμε στα ΜΜΕ τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου για γεγονότα που υποτίθεται ότι έλαβαν χώρα στο χειρουργείο της Καρδιοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Δυστυχώς όμως γι αυτόν και ευτυχώς για τους μικρούς μας ασθενείς, αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ! Ο κ. υπουργός όφειλε πριν προβεί σε τέτοιες προσβλητικές και συκοφαντικές για γιατρούς και Νοσοκομείο δηλώσεις να ελέγξει την αξιοπιστία των πληροφοριοδοτών του και να διασταυρώσει τις πληροφορίες του! 
Ρωτάμε  τον κ. Λοβέρδο να απαντήσει σε ποιό πόρισμα ΕΔΕ βασίστηκε για να ξεστομίσει τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις εναντίων των γιατρών, που προσφέρουν τόσο εξειδικευμένες υπηρεσίες στα καρδιοπαθή παιδιά; Σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει γίνει καμία ΕΔΕ ως τώρα, δεν έχουμε λάβει γνώση για καμιά αναφορά για οτιδήποτε, ούτε έχουμε κληθεί να απαντήσουμε σε καμία ερώτηση.
Μήπως ο κ. υπουργός βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας προαποφασισμένης ΕΔΕ; Μήπως σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντας το σε θέματα διαμάχης γιατρών;
Καλούμε τον κ. Λοβέρδο να διερευνήσει προσωπικά το θέμα και να αναλάβει την ευθύνη να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο και μέσα που το έκανε.
Σκοπός των δύο καρδιοχειρουργών του κέντρου (αφού ο τρίτος, ο Διευθυντής, εισηγήθηκε το κλείσιμο της ΚΕΜ) καθώς και του υπολοίπου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου, είναι η άμεση επαναλειτουργία και ενδυνάμωση του με προσωπικό (πρωτίστως καρδιοαναισθησιολόγους), για να μπορεί να φέρει απρόσκοπτα εις πέρας την ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή του και να φτάσει σε επίπεδο εφάμιλλο με τα διεθνή κέντρα του εξωτερικού, όπου και μετεκπαιδευτήκαμε!
 
Με τιμή
 
Dr Αντώνιος Καλλικούρδης MD, FETCS               Dr Γεώργιος Καλαβρουζιώτης PhD
Καρδιοχειρουργός, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ                     Καρδιοχειρουργός, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ                  
Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»