ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ για την συνεδρίαση της Κυβερνητικής επιτροπής και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας

h6>   Η υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, μετά την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής με αντικείμενο θέματα του τομέα Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    Φαίνεται πως η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας, μετρούν το χρόνο ανάποδα. Διαφορετικά, δεν εξηγείται πως έχοντας καταναλώσει – άπρακτοι στα θέματα υγεία σχεδόν τα δύο τρίτα του κυβερνητικού τους χρόνου, προβαίνουν σήμερα και πάλι σε προγραμματικές δηλώσεις με ορίζοντα χρόνου το διηνεκές, χωρίς να αισθάνονται στο ελάχιστο υποχρεωμένοι να αξιολογήσουν τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα τους, που έχουν οδηγήσει σε ασφυξία το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 
    Η επώδυνη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες, χρήστες των υπηρεσιών Υγείας, διαψεύδει από μόνη της, την πλαστή πραγματικότητα που παρουσιάζει η Ν.Δ. 
    Το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας τον απολογισμό που η Ν.Δ. αρνείται να πράξει, επισημαίνει:
    – Τα νέα χρέη των Νοσοκομείων, για το συνολικό διάστημα που βρίσκεται η Ν.Δ. στην κυβέρνηση, έχουν φθάσει τα 3δις ευρώ. Τρέχουν με ρυθμούς διπλάσιους, σε σχέση με το παρελθόν. 
    – Από τις 9.000 προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία, για τις οποίες η κυβέρνηση είχε προεκλογικά δεσμευθεί , έχουν προγραμματισθεί προσλήψεις μόνο 250 νοσηλευτών. Αντιστοιχούν σε ενάμισυ νοσηλευτή ανά νοσοκομείο.
    – Ο χρόνος αναμονής για ραντεβού στα πρωινά ιατρεία των Νοσοκομείων, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

    – Οι φαρμακευτικές δαπάνες αυξάνονται ανεξέλεγκτα. Μόνο μέσα σε ένα 
    χρόνο κατά 30%
    – Οι δεσμεύσεις για διαφάνεια και αξιοκρατία έχουν στην πράξη καταλήξει σε θρίαμβο του κομματισμού και του πελατειακού συστήματος.

    Στη βάση όλων αυτών, δεν βρίσκεται κανένα νέο ΕΣΥ, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας. Βρίσκεται η σκόπιμη απαξίωση του ΕΣΥ και η κυβερνητική κατεύθυνση να παραδοθεί σταδιακά το φιλέτο του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα