Δήλωση Μ. Δαμανάκη σχετικά με την συνταξιοδοτηση των γυναικών

h6>Μείζον ζήτημα υποκριτικής διγλωσσίας προκύπτει από την στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την συνταξιοδότηση των γυναικών.

Όπως συνάγεται από επιστολή του Υπουργείου Εξωτερικών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κυβέρνηση υιοθετεί την οδηγία 2006/54 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναλαμβάνει την υποχρέωση μέχρι το 2008 να εξισώσει την ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών και μάλιστα, αναδρομικά από το 1982. Αυτά παρά το γεγονός, ότι στις 28 Σεπτεμβρίου 2006 η κυβέρνηση δεσμευόταν για τα ακριβώς αντίθετα.
Η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, έχει τεράστια πολιτική ευθύνη. Ήδη με το κλίμα ανασφάλειας που καλλιεργεί, έχουμε νέο κύμα πρόωρης συνταξιοδότησης γυναικών, που οδηγεί το ασφαλιστικό σύστημα και ιδιαίτερα τα επικουρικά ταμεία σε απόγνωση.
Η πολιτική της ΝΔ στα τρία αυτά χρόνια, έχει οδηγήσει το ασφαλιστικό σύστημα σε απόλυτη χειροτέρευση και πλήρες αδιέξοδο.
 Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Τσιτουρίδη να δώσει αμέσως εξηγήσεις. Οφείλει να απαντήσει συγκεκριμένα. Επιτέλους, οφείλει να σκεφτεί το συμφέρον του ασφαλιστικού συστήματος. Τα κουτοπόνηρα επικοινωνιακά παιχνίδια παραπληροφορούν τους πολίτες και υποθηκεύουν το αύριο.