ΔΗΛΩΣΗ προέδρου της ΟΕΝΓΕ για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

div style=”border-bottom: windowtext 1pt solid; border-left: medium none; padding-bottom: 1pt; padding-left: 0cm; padding-right: 0cm; background: #ffcc99; margin-left: 35pt; border-top: medium none; margin-right: 0cm; border-right: medium none; padding-top: 0cm; mso-element: para-border-div; mso-border-bottom-alt: solid windowtext .5pt”>

 

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 9 Μαϊου 2013

 

ΔΗΛΩΣΗ

 

Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου εδώ και 2,5 μήνες οι γιατροί δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ούτε απλή ακτινογραφία, διότι το ακτινολογικό μηχάνημα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ενώ το υπουργείο Υγείας κωλυσιεργεί συστηματικά την έγκριση δαπάνης για επισκευή του ακτινολογικού, οι γιατροί αναγκάζονται να παραπέμπουν τα περιστατικά από το Καρπενήσι στη Λαμία με τεράστια επιβάρυνση των ασθενών και όλους τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι διακομιδές.

Με δεδομένη την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να επιλύσει ακόμη και στοιχειώδη ζητήματα καθημερινής διαχείρισης απευθυνόμαστε στον Πρωθυπουργό και ρωτάμε:

Εάν είναι αυτή η περίφημη ανάκαμψη της χώρας που ισχυρίζεστε κ. Σαμαρά τότε σε τι διαφέρει από τη χρεοκοπία και την ολοκληρωτική καταστροφή;

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ