ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ για τα νέα κατορθώματα της Διοικητήτριας του Νοσοκομείου Λευκάδας

  Η Διοικήτρια του ΓΝ Λευκάδας στο πλούσιο βιογραφικό της προσέθεσε ένα ακόμα στοιχείο. Καλεί σε έγγραφη απολογία γιατρό του ΚΥ Βασιλικής ο οποίος κάνει χρήση του ρεπό!

Λεπτομέρεια πρώτη: η κ. Μεσσήνη έχει μετατρέψει παράνομα τις εφημερίες των δύο ειδικευμένων ιατρών  του ΚΥ σε «ετοιμότητας», όταν ο νόμος υποχρεώνει τον εφημερεύοντα ιατρό σε ενεργό εφημερία. Μάλιστα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 δεν υπήρχε ούτε αγροτικός ιατρός, ως δεύτερος εφημερεύων.

Λεπτομέρεια δεύτερη: ο συνάδελφος μαζί με το πρόγραμμα εφημερίας κάθε μήνα καταθέτει δήλωση ότι ανεξάρτητα του πως χαρακτηρίζεται η εφημερία του θα την εκτελεί ως ενεργό , όντας ο μοναδικός ειδικευμένος εφημερεύων ιατρός, επιπρόσθετα δε δηλώνει προς τη Διοίκηση τις ημέρες του ρεπό  μετά από την εφημερία του.

Λεπτομέρεια τρίτη: οι γιατροί του ΚΥ, εφ’ όσον η παρανομία στην εντολή εφημέρευσης διαιωνιζόταν, κατέθεσαν μήνυση κατά της Διοίκησης και αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων.

Η κ. Διοικήτρια  παρανομεί κατ’ εξακολούθηση και εκκρεμεί ακόμη η μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην εισαγγελία Λευκάδας η ΕΙΝΗ.

Η κ. Διοικήτρια έχει επανειλημμένα έρθει σε αντίθεση με το ιατρικό προσωπικό λόγω της αυταρχικής και αντεργατικής συμπεριφοράς της και έχει ήδη συλλέξει αρκετές καταγγελίες από τα συνδικαλιστικά όργανα.

Η κ. Διοικήτρια, όπως και προκάτοχοί της, έχει επανειλημμένα απασχολήσει  το Κοινοβούλιο με επερωτήσεις βουλευτών για τα προβλήματα που  αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, και που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται και στον τρόπο διοίκησής του.

Η κ. Διοικήτρια ελέγχεται από δημοσιεύματα για την απόκρυψη καταδικαστικής απόφασης εις βάρος της για έκδοση μη νόμιμου πιστοποιητικού ως οδοντίατρος του ΕΣΥ από το βιογραφικό που κατέθεσε και βάσει του οποίου αξιολογήθηκε κατάλληλη για τη θέση που σήμερα κατέχει. Η παρατεινόμενη σιωπή της μάλλον επιβεβαιώνει το δημοσίευμα.

Η κ. Διοικήτρια με την τελευταία της ενέργεια, της κλήσης του συναδέλφου σε απολογία, αποδεικνύεται και εκδικητική.   

Αυτό που μένει να μάθουμε πόσο ισχυρούς προστάτες διαθέτει, ώστε ο κ. Υπουργός Υγείας να εκβιάζεται  να την κρατά στη θέση της.

                                                                                                                               Ιωάννινα, 29/ 3 /2011

ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος ΕΙΝΗ