Δήλωση Θ. Πάγκαλου σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων

p> Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Πολιτικής Καταναλωτών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα ο κ. Σιούφας έκανε αναγγελίες ανατιμήσεων για τα βασικά φάρμακα που καταναλώνουν όσοι έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα ανήγγειλε αυξήσεις μέχρι και 50% για 185 φάρμακα ευρύτατης κατανάλωσης. Χαρακτηριστικά ας αναφέρω, ότι τα παυσίπονα, που όλοι χρησιμοποιούμε σε κάποια στιγμή, αυξάνονται ως 25%.

Παράλληλα ανήγγειλε την λήξη της πατέντας 210 φαρμάκων και προσδιόρισε τιμές για 720 νέα σκευάσματα. Ο προσδιορισμός της τιμής έγινε με την νέα μέθοδο που οριοθέτησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή, προσθέτοντας την παλιά τιμή που επί ΠΑΣΟΚ ίσχυε, που ήταν η κατώτατη στην Ευρώπη, τη δεύτερη κατώτερη τιμή και την τιμή της Ελβετίας, που όπως ξέρουμε, στα περισσότερα σκευάσματα είναι εξαιρετικά υψηλή.

Πρόκειται για μια επιδρομή εναντίον των Ασφαλιστικών Ταμείων, που αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρότατα προβλήματα. Μια επίθεση εναντίον του εισοδήματος των πιο αδύνατων από εμάς, αυτών που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη, των συνταξιούχων, ανθρώπων προχωρημένης ηλικίας με επισφαλή υγεία.

Η Νέα Δημοκρατία έδειξε για μια ακόμη φορά το κοινωνικό της πρόσωπο. Υπερκέρδη για τα ολιγοπώλια των φαρμακοβιομηχάνων και των εισαγωγέων φαρμάκων, κόστος και προβλήματα για τους μισθωτούς, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους φτωχούς συμπολίτες μας.

Ανάλγητη και άδικη. Αυτή είναι η πολιτική τους σε όλους τους τομείς, έτσι πολιτεύτηκαν και στον τομέα του φαρμάκου.