ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΗ ΤΑΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ- για τα υπερτιμολογημένα υλικά και την παράσταση του κ. Ζηλίδη

/strong>

 

Ο κ. Υπουργός Υγείας, όπως συνηθίζει, προβαίνει σε  πομπώδεις δηλώσεις, βασιζόμενος σε φήμες ή δημοσιεύματα.

Πρόσφατα δήλωσε ότι το Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο   Ιωαννίνων μπαίνει στο μικροσκόπιο γιατί προμηθεύτηκε καρδιολογικά stents σε τιμή ανώτερη του Παρατηρητηρίου Τιμών . Την ίδια ημέρα δημοσιεύτηκε στον τύπο η διάψευση από την Αναπληρώτρια Διοικήτρια  του ΠΓΝΙ και οι ενέργειες της Διοίκησης για το θέμα των προμηθειών.

 Ανεξάρτητα από το τι σκοπιμότητες κρύβονται πραγματικά πίσω από αυτή τη «στοχοποίηση» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων,   οι πολίτες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τον Υπουργό Υγείας  και την πολιτική του, γιατί τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη υλικών, γιατί το Κέντρο Αποκατάστασης υπολειτουργεί απελπιστικά λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ σε λίγες ημέρες ανοίγει   ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης, γιατί οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν διόδια για να εξεταστούν στα νοσοκομεία και τα ΚΥ, γιατί μεγαλώνει μέρα με την ημέρα η λίστα των φαρμάκων που πληρώνουν από την τσέπη τους κλπ

Σε ανάλογες λαϊκίστικες κορώνες, και με ψευδή στοιχεία, του πρώην ημέτερου (επί κυβέρνησης Σημίτη) Διοικητή του ΠΕΣΥ, έδωσε και την παράστασή του για τις άδειες και τα ρεπό των ακτινολόγων, των αναισθησιολόγων αλλά και όλων των γιατρών. Λησμόνησε  βέβαια τις    αναρρωτικές και  τις άδειες λοχείας !

Του διαφεύγει  επίσης ότι  στη προσπάθειά του να εγκαταστήσει καθεστώς γαλέρας για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία θα σπάσει τα μούτρα του.

 

                                                                                                         Ιωάννινα, 23/5/2011