ΔΗΛΩΣΗ του προέδρου της ΟΕΝΓΕ για τη διάλυση του Νοσοκομείου Δυτ. Αττικής

div style=”border-bottom: windowtext 1pt solid; border-left: medium none; padding-bottom: 1pt; padding-left: 0cm; padding-right: 0cm; background: #ffcc99; border-top: medium none; border-right: medium none; padding-top: 0cm; mso-element: para-border-div; mso-border-bottom-alt: solid windowtext .5pt”>

 

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2012

 

ΔΗΛΩΣΗ

 

Ο κ. Λυκουρέντζος, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται όντως για άξιο συνεχιστή του Α. Λοβέρδου στη διάλυση του ΕΣΥ, έθεσε σήμερα σε εφαρμογή το έργο στραγγαλισμού του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής,.

Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αξιοποιώντας την πειθήνια Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Χ. Παπανικολάου, εξέδωσε εντολή άμεσης μετακίνησης 30 νοσηλευτών από το Νοσοκομείο Δυτ. Αττικής στο Αττικόν, προκειμένου να ενισχύσει Τμήματα και Μονάδες του (κλικ εδώ).

Ως αναμενόμενο το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής θα καταρρεύσει τάχιστα και ο κ. Λυκουρέντζος θα αποφασίσει να το κλείσει προκειμένου να αξιοποιήσει το οικόπεδο, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάσχει μεν στα στοιχειώδη, μπορεί όμως να διαπρέψει στο Real Estate.

Καλούμε τους γιατρούς του Νοσοκομείου να κινητοποιηθούν από κοινού με τους εργαζόμενους. Η ΟΕΝΓΕ καλύπτει κάθε κινητοποίηση που θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι και προσφέρει αμέριστη συνδρομή στους συναδέλφους με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου.

Κυρίως καλούμε τους φορείς της περιοχής καθώς και τους πολιτικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους  της χώρας ν΄ αντιληφθούν ότι η κατεδάφιση που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί από την τρικέφαλη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με πιο ταχείς ρυθμούς, εκτός εάν τεθεί άμεσα ανασχετικός φραγμός από τους πολίτες της χώρας.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ