Δήλωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ για τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος του κ. Παπανικολάου

div style=”border-top: medium none; border-right: medium none; background: #ffcc99; border-bottom: windowtext 1pt solid; padding-bottom: 3pt; padding-top: 0cm; padding-left: 0cm; border-left: medium none; padding-right: 0cm; mso-element: para-border-div; mso-border-bottom-alt: solid windowtext .5pt”>

 

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2015

< 

<ΔΗΛΩΣΗ

Ο κ. Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ κ. Παπαρούπας σε όλη τη διάρκεια της θητείας του επέδειξε κραυγαλέα ανικανότητα να επιλύσει έστω και στοιχειώδη προβλήματα  των Νοσοκομείων του Πειραιά και των νησιών του Αιγαίου. Χτες όμως ο κ. Παπαρούπας αιφνιδίως αποφάσισε να επιδείξει πυγμή και διέταξε να διενεργηθεί ΕΔΕ σε βάρος του νευροχειρουργού  κ. Παπανικολάου, επειδή εκείνος κατήγγειλε τις άθλιες συνθήκες που επικράτησαν στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας στις 30 Ιανουαρίου (κλικ εδώ).

 

Αγνοεί ο κ. Παπαρούπας ότι ο κ. Παπανικολάου είναι αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου Νίκαιας και εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΠΙΣ;  

Προφανώς όχι.

Υποθέτουμε λοιπόν πως ο κ. Παπαρούπας πιστεύει ότι με την ΕΔΕ που διέταξε θα εκφοβίσει τους εκπροσώπους των γιατρών, ώστε να πάψουν να καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που εκείνος υπέθαλψε τόσο καιρό.

 

Πλανάται οικτρά ο κ. Παπαρούπας!

Τον καλούμε να αποσύρει άμεσα το δήθεν εμπιστευτικό έγγραφο για διενέργεια ΕΔΕ  και ν΄ αφήσει τους γιατρούς να ασκούν απρόσκοπτα το έργο τους, εφόσον δεν έχει κάτι θετικό να τους προσφέρει.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Παπαρούπα και να του αναθέσει στοιχειώδη έστω απασχόληση, ώστε να πάψει να παρενοχλεί όσους εργάζονται.

 

<ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

<ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ