ΔΗΛΩΣΗ του προέδρου της ΟΕΝΓΕ για τη σχεδιαζόμενη περικοπή του ιατρικού μισθολογίου

div style=”border-bottom: windowtext 1pt solid; border-left: medium none; padding-bottom: 1pt; padding-left: 0cm; padding-right: 0cm; background: #ffcc99; border-top: medium none; border-right: medium none; padding-top: 0cm; mso-element: para-border-div; mso-border-bottom-alt: solid windowtext .5pt”>

 

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2012

 

ΔΗΛΩΣΗ

 

Ο κ. Σαμαράς υποβλήθηκε πρόσφατα σε οφθαλμολογική επέμβαση και  νοσηλεύτηκε σε σουίτα του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του το πιθανότερο είναι πως δεν ήρθε σε επαφή με άλλους γιατρούς πλην των πανεπιστημιακών που τον χειρούργησαν, ώστε να ενημερωθεί διά ζώσης για την απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει πλέον όλοι οι γιατροί που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας και ζουν αποκλειστικά από το μισθό και τις εφημερίες τους.

Σχεδιάζει λοιπόν ο κ. Σαμαράς να περικόψει το μισθολόγιο των γιατρών ΕΣΥ κατά 12%, το οποίο αντανακλώμενο και στις εφημερίες σημαίνει περικοπή 24% στις απολαβές των γιατρών, απολαυές που έχουν ήδη υποστεί μείωση 40% από την εφαρμογή των Μνημονίων.

Πιστεύει άραγε ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να ανορθώσει το σύστημα υγείας εξαθλιώνοντας οικονομικά τους γιατρούς; Πιστεύει πως οι πολίτες της χώρας θα έχουν ίση μεταχείριση με τη δική του, όταν τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν υλικά για επεμβάσεις και τρόφιμα για ασθενείς;

Ας γνωρίζει καλά ο κ. Σαμαράς ότι οιαδήποτε απόπειρα να περικοπεί εκ νέου το μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών θα προκαλέσει κινητοποιήσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο.  Ας  συμβουλέψει λοιπόν τον υπερ-μνημονιακό υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα να πάψει τη διαρροή σεναρίων περικοπής του ειδικού ιατρικού μισθολογίου και ν΄ αφήσει τους γιατρούς ήσυχους να επιτελούν το έργο τους.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ