ΔΗΛΩΣΗ του προέδρου της ΟΕΝΓΕ σχετικά με τη συνάντηση του κ. Λυκουρέντζου με το ΣΔΟΕ

p align=”center” style=”text-align: center; margin: 0cm 0cm 3pt”>ΔΗΛΩΣΗ

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου ο κ. Λυκουρέντζος φέρεται πως επισκέφτηκε τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ζήτησε να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις στο χώρο της υγείας για τις οποίες υπάρχει ένδειξη χρηματισμού και διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Θεωρούμε πως πρόκειται για σωστή ενέργεια. Η ΟΕΝΓΕ εδώ και χρόνια επιμένει πως χρειάζεται συνεχής και αμείλικτος αγώνας κατά της διαφθοράς και παραοικονομίας στο ΕΣΥ. Μάλιστα πριν δύο χρόνια επιβάλλαμε τη νομοθέτηση του «πόθεν έσχες» στους γιατρούς του ΕΣΥ και ταυτόχρονα γεμίσαμε τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ με αφίσα, προτρέποντας τους πολίτες να μην δίνουν φακελάκι στους γιατρούς.

Όμως η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Λυκουρέντζου μας προκαλεί και ορισμένες σοβαρές αμφιβολίες.

ΠΡΩΤΟΝ: Γιατί ενώ το υπουργείο διαθέτει δικό του Σώμα Επιθεωρητών ο υπουργός το παρακάμπτει και απευθύνεται στο ΣΔΟΕ;

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Αγνοεί ο κ. Λυκουρέντζος πως υπάρχει μια περιοχή πλήρους αδιαφάνειας που αποκαλείται ΚΕΕΛΠΝΟ και στην οποία δεν ισχύουν ούτε το δημόσιο λογιστικό ούτε οι κανόνες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου οι εκάστοτε υπουργοί Υγείας να πραγματοποιούν με άνεση κάθε ρουσφέτι και να προωθούν ανεξέλεγκτα κάθε δαπάνη;

Εάν ο κ. Λυκουρέντζος δεν προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση των προνομίων αδιαφάνειας στο συγκεκριμένο οργανισμό, τον οποίο ο ίδιος εποπτεύει, τότε θεωρούμε πως οι επισκέψεις στο ΣΔΟΕ και ισχυρισμοί πως μάχεται τη διαφθορά γίνονται μόνο για συσκότιση.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ