Δήλωση του βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέα Ξανθού για την κατάρρευση του στεγάστρου στην είσοδο των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου

div class=”subArticle”>«Πολλές φορές ο συμβολισμός ενός γεγονότος υπερβαίνει την πραγματική του σημασία. Σε ένα Σύστημα Υγείας που βρίσκεται σε τροχιά κατεδάφισης και σε ένα νοσοκομείο που εδώ και καιρό «παραπαίει» και κινδυνεύει με «λειτουργική κατάρρευση», η είδηση της πτώσης ενός τμήματος του στεγάστρου σε ένα πολυσύχναστο χώρο του Νοσοκομείου, επιβεβαιώνει την εικόνα συνολικής εγκατάλειψης του Ιδρύματος.

Το απρόβλεπτο αυτό συμβάν θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες, αν διαδραματιζόταν σε ώρα αιχμής. Είναι ευτύχημα το ότι δεν συνέβη. Είναι ευκαιρία όμως να συνειδητοποιηθεί από όλους ότι αυτό το Νοσοκομείο, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και χάρις στο φιλότιμο του εξαθλιωμένου εργασιακά και μισθολογικά προσωπικού του εξακολουθεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες του Νομού μας, χρειάζεται επειγόντως πολύπλευρη στήριξη από την πλευρά της Πολιτείας. Χρειάζεται άμεση ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, εκσυγχρονισμό των υποδομών και του εξοπλισμού και επαρκή χρηματοδότηση για την εύρυθμη λειτουργία του.

 

Υπήρξαν στο παρελθόν πολλαπλές προειδοποιήσεις για την επικίνδυνη τροπή που είχαν πάρει τα μείζονα θέματα του Νοσοκομείου. Χωρίς οι κατά καιρούς αρμόδιοι να «πάρουν το μήνυμα». Ελπίζουμε ότι το χθεσινό επεισόδιο θα είναι το τελευταίο «καμπανάκι» και ότι δεν θα χρειαστούμε άλλη, τραγικότερη, αφορμή  αφύπνισης.

 

Τώρα είναι η ώρα της συλλογικής ενεργοποίησης και του κοινού  αγώνα των γιατρών, των υπόλοιπων εργαζομένων και της κοινωνίας με αίτημα την άμεση δρομολόγηση λύσεων στα χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου και της δημόσιας περίθαλψης στο Ρέθυμνο».