Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ.Κουράκη – Η νέα Υπουργός Υγείας οφείλει να δώσει τέλος στο πραξικόπημα Αβραμόπουλου στον ΠΙΣ, αναγνωρίζοντας τη νόμιμη Διοίκηση

p> 

    ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Τ. ΚΟΥΡΑΚΗ

  

Μετά τρεις πραξικοπηματικού τύπου επεμβάσεις του κ. Αβραμόπουλου στον ΠΙΣ προκειμένου να επιβάλει διοίκηση εγκαθέτων της απολύτου αρεσκείας του θεωρούμε επιβεβλημένο η νέα Υπουργός Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου να αναγνωρίσει άμεσα το νόμιμο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως αυτό συγκροτήθηκε στις 7 Μαρτίου 2009.

   

    Εξάλλου η κ. Υπουργός, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, προσυπέγραφε στις 1/4/09 επίκαιρη ερώτηση με την οποία χαρακτήριζε ως «ενέργεια μοναδική στα χρονικά της μεταπολίτευσης, αντάξια της «μεταξικής περιόδου» την καθαίρεση του νόμιμου Διοικητικού Συμβουλίου από τον κ. Αβραμόπουλο.

   

    Ως γνωστόν ο χώρος της υγείας και ο ιατρικός κλάδος ταλανίζονται από δεκάδες προβλήματα. Είναι συνεπώς επιβεβλημένο η νέα Υπουργός Υγείας αφού αναγνωρίσει άμεσα το νόμιμο ΔΣ του ΠΙΣ να ορίσει συνάντηση μαζί του, ώστε να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση η συζήτηση και η επίλυση αυτών των προβλημάτων.

   

    14/10/2009

   

    Ο Βουλευτής

   

    Τάσος Κουράκης