Δημήτρης Βαρνάβας: Κυβέρνηση περιορισμένη ευθύνης

Ο Θάνος Πλεύρης κάνει ανακοινώσεις για τα νέα μέτραΟ πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ και νυν υπουργός Επικρατείας  Άκης Σκέρτσος, ο οποίος παράλληλα εκτελεί καθήκοντα επόπτη στο υπουργείο Υγείας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «δεν μπορούμε μέσα σε έναν χρόνο -και δεν υπάρχει και λόγος- να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα Υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ».

Παρέλειψε να αναφέρει ο κ. Σκέρτσος πως ήδη διαθέτουμε ένα πολυτελές κρατικοδίαιτο ιδιωτικό σύστημα Υγείας, ιδιοκτήτες του οποίου είναι μέλη του ΣΕΒ και οι οποίοι θεωρούν ανεπίτρεπτο να βρίσκονται σε ανταγωνισμό με ένα αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ας δούμε συνοπτικά ποιες είναι αυτές οι «πολυτέλειες» που ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και η κοινωνία εν μέσω ενός τεράστιου τέταρτου κύματος πανδημίας; Ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και πόρους. Και φυσικά ενίσχυση των ΜΕΘ, ώστε να μην πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινά κρεβάτια Covid. Ζητούν επιπλέον ένα δημόσιο καλά στελεχωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Απεναντίας η κυβέρνηση, αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, περικόπτει 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, με τον ισχυρισμό πως το 2022 θα έχει εκλείψει η πανδημία!

Αντί να λάβει μέτρα αποστασιοποίησης, επιτρέπει τον συνωστισμό σε εκκλησίες και πολυκαταστήματα.

Αντί να πείσει τους ανεμβολίαστους, επιχειρεί να τους εξοβελίσει από κάθε κοινωνική δραστηριότητα, ενώ γνωρίζει πως αποτελούν το 40% των πολιτών της χώρας.

Αντί να δημιουργήσει συναινέσεις, επιτρέπει στα ορφανά του Καρατζαφέρη να δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα με εξαλλοσύνες και απειλές.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης αποδεικνύουν την περιφρόνηση της κυβέρνησης στους επιστήμονες και την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Πρόκειται για κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, εμμονική, με μόνο στόχο να κρατήσει καθαρό και αλώβητο τον ιδιωτικό τομέα Υγείας εγκαταλείποντας την κοινωνία στη μοίρα της.

Θα εισπράξουν σύντομα τα επίχειρα της τακτικής τους…

*Δημήτρης Βαρνάβας, οφθαλμίατρος, μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)