ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Οι ευθύνες Πλεύρη για τους θανάτους από την πανδημία

Όταν ο Θάνος Πλεύρης ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα την 31η Αυγούστου 2021, το δελτίο του ΕΟΔΥ ανέβαζε τον συνολικό αριθμό απωλειών στις 13.691.

Στον ένα χρόνο της καταστροφικής θητείας του μετράμε, σύμφωνα με το τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο του ΕΟΔΥ, 32.552 απώλειες και ο χειμώνας που έρχεται θα είναι εξίσου θανατηφόρος, όπως προβλέπουν έγκυροι επιδημιολόγοι ανά την Ευρώπη.

Εντούτοις ο κ. Πλεύρης δε φαίνεται διατεθειμένος να λάβει κανένα σοβαρό μέτρο, αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχτούν όπως και στην περσινή του θητεία που κόστισε στην κοινωνία περί τις 19.000 απώλειες. Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ελάχιστοι πόροι και, κυρίως, αποφυγή λήψης μέτρων ιχνηλάτησης και πρόληψης, εναποθέτοντας τα πάντα στην ατομική ευθύνη. Πρόκειται για την πλέον τραγική αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνοντας στη χώρα μας την πρωτιά απωλειών σε όλη την Ευρώπη.

Αυτή η πορεία δε μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει πάση θυσία ν΄ αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας πριν προστεθούν άλλες 20.000 ανθρώπινες απώλειες. Κι αυτή η αλλαγή δε μπορεί πλέον να γίνει ούτε με αλλαγή μοντέλου, ούτε με αλλαγή υπουργού.

Μόνο με αλλαγή κυβέρνησης μπορεί να γίνει, ώστε η κοινωνία να νιώσει ασφάλεια στο πεδίο της υγείας και να πάψει να θρηνεί θανάτους που μπορούσαν να αποφευχθούν.

ΠΗΓΗ: DOCUMENTO