Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία δημοτικών ιατρείων και Κέντρου Απεξάρτησης

ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, δύο προγραμμάτων που αφορούν την αναβάθμιση των επτά δημοτικών ιατρείων σε ισάριθμα κέντρα υγείας και τη δημιουργία του Κέντρου Απεξάρτησης «Αθήνα – Ζωή» για ενήλικες και εφήβους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, ανακοίνωσαν χθες, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από συνάντησή τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Μέχρι το τέλος του έτους, προβλέπεται να λειτουργήσει το πρώτο Κέντρο Υγείας στο 5ο δημοτικό διαμέρισμα στα Πατήσια και σε 1,5 χρόνο θα είναι έτοιμο το Κέντρο Απεξάρτησης «Αθήνα – Ζωή», στο χώρο του παλιού Αναμορφωτηρίου Θηλέων, δίπλα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και το ΕΚΑΒ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε τη δωρεάν παραχώρηση:

-ακινήτου του υπουργείου στο Δήμο Αθηναίων, στην οδό Αγ. Λαύρας στα Ανω Πατήσια για δημιουργία παιδικού σταθμού,

-κτηρίου και περιβάλλοντα χώρου στον Αγ. Σώστη για τη δημιουργία παιδικού σταθμού,

-επιπλέον χρήσης ενός ορόφου για την ανέγερση από το Δήμο Αθηναίων νέου διώροφου προτύπου αστικού τύπου κέντρου υγείας.

Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι ο κ. Αβραμόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός ο οποίος επισκέπτεται το δημαρχείο για να δώσει απαντήσεις σε αιτήματα που του υποβλήθηκαν από το δήμο. Ο κ. Κακλαμάνης είπε επίσης ότι, κατά το 2008, εισέρρευσαν στο ταμείο του δήμου τα 5 από τα 10 εκατ. ευρώ που προβλέπει η προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση των δημοτικών ιατρείων και ότι ήδη έχουν προσληφθεί 40 άτομα, κυρίως γενικοί ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Για το πρόγραμμα «Αθήνα – Ζωή», ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί ήδη στο υπουργείο Υγείας, το κτιριολογικό πρόγραμμα και οι λειτουργικές προδιαγραφές αυτής της μονάδας. Από τον ΟΚΑΝΑ στο δήμο της Αθήνας θα μεταφερθεί το ποσό των 3.000.000 ευρώ και ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές εγκρίσεις.