Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

Τέθηκε σήμερα σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», το οποίο αποτελεί νομοσχέδιο-σκούπα, όμως κατ΄ ευφημισμό αποκαλείται πλέον ως  “ερανιστικό νομοσχέδιο”.

Μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου 2024.

Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι να θέσει σε εφαρμογή τις διατάξεις του νομοσχεδίου Γκάγκα, οι οποίες είχαν περιπέσει σε αχρησία λόγω των αντιδράσεων από την ιατρική κοινότητα. Το ίδιο το υπουργείο περιγράφει ενδεικτικά τους σκοπούς ως εξής:

“διεύρυνση της δυνατότητας των ιατρών του Ε.Σ.Υ. να ασκούν ιδιωτικό έργο αξιοποιώντας την κλινική εμπειρία τους και στη θέσπιση των αναγκαίων προς τούτο όρων και προϋποθέσεων και

 προσδιορισμό της φύσης του εισοδήματος των ιατρών Ε.Σ.Υ. από τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων ως εισόδημα από άσκηση ιδιωτικού έργου”.

Τις επόμενες μέρες θα φιλοξενήσουμε αναλυτικά σημειώματα για το σχέδιο νόμου.