Δημοσιεύθηκε απόφαση της Υπουργού με την οποία τροποιείται η σύνθεση της Κοινής Επιτροπής Προσλήψεων Υπουργείου- ΟΕΝΓΕ

p>Εκδόθηκε απόφαση της Υπουργού Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου (κλικ εδώ) με την οποία τροποποιείται η σύνθεση της Κοινής Επιτροπής που είχε συγκροτηθεί βάσει του νόμου 3754/09 και είχε ως αντικείμενο τις προσλήψεις γιατρών, το πρότυπο εφημέρευσης και τη λειτουργία των ΤΕΠ. Η τροποποίηση αφορά μόνον στα ονόματα των εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, ενώ οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ μένουν οι ίδιοι.

Οι παρατηρήσεις που οφείλουμε να κάνουμε στην εν λόγω απόφαση είναι οι εξής:

1.- Ως αντικείμενο της Επιτροπής αναγράφεται η συνέχιση των διαδικασιών πρόσληψης των 2000 γιατρών, παραλείποντας ν΄ αναφέρει την πρόσληψη επιπλέον 2500 όπως προβλέπει η κλαδική συμφωνία. Η παράλειψη δεν είναι τυχαία και υποκρύπτει τη διάθεση της κυβέρνησης να απαλείψει από τον προγραμματισμό αυτές τις 2500 θέσεις επικαλούμενη τη δημοσιονομική στενότητα.

2.- Ως εκπροσώπους του Υπουργείου, εκτός από τα υπηρεσιακά στελέχη, αναφέρει και τους συναδέλφους Δατσέρη Ιωάννη και Χαραλάμπους Γεώργιο. Ευχόμαστε οι εν λόγω συνάδελφοι να υπερασπιστούν τις θέσεις του νοσοκομειακού κινήματος και να μην εκλάβουν το διορισμό τους ως θέση κυβερνητικού κομισάριου. Τούτο ισχύει ιδιαίτερα για τον συνάδελφο κ. Δατσέρη,  ο οποίος από κοινού με το Σύλλογο Διευθυντών είχε δημοσίως ταχθεί κατά της κλαδικής συμφωνίας.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

varnava1@otenet.gr