ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΧΕΠΑ: Εσκεμμένη η διαρροή εγγράφου για εισαγωγές ασθενών μόνο κατόπιν έγκρισης από τον διοικητή

Ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ προσπαθεί με ανακοίνωσή του να μαζέψει τις συνέπειες που προέκυψαν από το έγγραφο που απηύθυνε στους Διευθυντές των Κλινικών και προκάλεσε σάλο (δες editorial Ygeianet και δήλωση Ανδρέα Ξανθού για το θέμα).

Έτσι, χαρακτηρίζει ως εσκεμμένη τη διαρροή του εγγράφου αναφορικά με «τις εισαγωγές ασθενών στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ μόνο με απαιτούμενη έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και την επιβάρυνση του κόστους της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης από τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εισαγωγής χωρίς την παραπάνω απαιτούμενη έγκριση».

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη διαρροή του εγγράφου, ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ αναφέρει:

«Στον ιατρικό χειρισμό των περιστατικών ουδεμία παρέμβαση γίνεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για οποιοδήποτε περιστατικό επείγον ή προγραμματισμένο. Η έγκριση της Διοίκησης αφορά μόνο τη διοικητική διαχείριση των προγραμματισμένων περιστατικών και όχι των επειγόντων αποκλειστικά και μόνο για τη διατήρηση της ορθότητας και διαφάνειας της διαδικασίας ως προς την τήρηση της λίστας προτεραιότητας επεμβατικών πράξεων, που κατατίθεται στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την αποφυγή καταστρατήγησής της για οποιοδήποτε λόγο και αιτία με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση και μόνο του συνόλου των πολιτών. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση παραβίασης της συγκεκριμένης διαδικασίας θα τηρούνται οι από το νόμο προβλεπόμενες διατάξεις».

Βεβαίως, αν ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ κ. Παντελιάδης ήθελε να αποφύγει φαινόμενα καταστρατήγησης της λίστας προτεραιότητας θα μπορούσε να το αναφέρει καθαρά στο έγγραφό του, αντί να προσπαθεί με περικοκλάδες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Εξάλλου ο συγκεκριμένος είναι υπότροπος σε παρόμοιες αυταρχικές συμπεριφορές, οπότε στερείται και του “τεκμηρίου αθωότητας”..