Διοικητής μετά από… πέντε μήνες!

Την πρώτη επαφή του με το προσωπικό του νομαρχιακού νοσοκομείου Χανίων είχε χθες το μεσημέρι ο νέος διοικητής του ιδρύματος και πρώην περιφερειάρχης του Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδεκανήσου, υποναύαρχος εν αποστρατεία κ. Κώστας Δανδουλάκης.

Τέσσερις και πλέον μήνες μετά την απομάκρυνση του γιατρού Μάρκου Καραβιτάκη και με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, καθώς δεν μπορούν να προχωρήσουν στοιχειώδεις λειτουργίες του νοσοκομείου χωρίς την υπογραφή του διοικητή, ο κ. Δανδουλάκης δήλωσε έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα. Στις πρώτες του δηλώσεις και κληθείς να σχολιάσει το ότι είναι περίεργο να αναλαμβάνει ένας υποναύρχος διοικητής σε νοσοκομείο, ο κ. Δανδουλάκης σημείωσε πως: «Σίγουρα υπάρχει μια διαφορά, πλην όμως με αίσθημα ευθύνης αποδέχθηκα την πρόταση από τον κ. Υπουργό και τον εκτιμώ και τον ευχαριστώ για την τιμή που έκανε στο πρόσωπο μου και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να μου αναθέσει τη θέση αυτή. Είμαι σίγουρος ότι, με την καλή συνεργασία όλου του προσωπικού του νοσοκομείου και με την εμπειρία που έχω αλλά και την αισιοδοξία, όλα θα πάνε καλά».

Αναφορικά με τις πρώτες επαφές του με το ιατρικό προσωπικό ο νέος διοικητής υπογράμμισε πως «θεώρησα υποχρέωσή μου, πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μου, να κάνω μια επίσκεψη γνωριμίας στο νοσοκομείο με τα στελέχη όλων των ειδικοτήτων, να έχω μια πρώτη συζήτηση γενικής φύσεως μαζί τους, να τους ζητήσω να τεθούν άμεσα σε γνώση μου οι προτεραιότητες όταν θα αναλάβω, ούτως ώστε τα προβλήματα τα οποία θα πρέπει να έχουν άμεση λύση, να τα προωθήσουμε».

Ο κ. Δανδουλάκης αναμένεται να ορκιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες και να παραλάβει τη διοίκηση από τον αναπληρωτή μέχρι σήμερα διοικητή, κ. Σταύρο Μαρινάκη