ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: εντέλλεσθε να εφημερεύσετε με βάση τα προγράμματα του Επιστ. Συμβουλίου

Προέκυψε τελικά το πρώτο «εντέλλεσθε». Προέρχεται από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, ο οποίος εξέδωσε σήμερα σχετικό έγγραφο (κλικ εδώ), υποχρεώνοντας τους γιατρούς να συμπληρώσουν τα προγράμματα που είχαν καταθέσει με 4 εφημερίες ανά γιατρό. Το Υπουργείο Υγείας και η 4η ΥΠΕ ενώ είχαν ενημερωθεί έγκαιρα τήρησαν σιγή ασυρμάτου, ενώ το ΕΚΕΠΥ που κλήθηκε να εκκενώσει το Νοσοκομείο δήλωσε αδυναμία, με το επιχείρημα ότι στην ίδια κατάσταση περιέρχονται σύντομα και τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Διοικητής ζητάει να συμπληρωθούν τα προγράμματα βάσει της ασφαλούς σύνθεσης που έχει καθορίσει το Επιστημονικό Συμβούλιο και όχι βάσει των διατιθεμένων πιστώσεων, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιοχές.

                      Η απάντηση της Ενωσης Γιατρών Χαλκιδικής

Η Ένωση με έγγραφό της δήλωσε ότι:

1.- θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για το παραπάνω γεγονός και

2.- δηλώνει ότι τη Δευτέρα κατατίθενται δηλώσεις επίσχεσης εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα και από την Τρίτη 16 Μαρτίου οι γιατροί του νοσοκομείου και των ΚΥ θα απέχουν από κάθε τακτική εργασία, καλύπτοντας μόνον τα επείγοντα περιστατικά.