Δίωξη Συνδικαλιστή στο Νοσοκομείο Κιλκίς


ΑΘΗΝΑ 13/10/2006

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 734

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

            Η ΠΟΕΔΗΝ συμπαραστεκόμενη στον Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΚΙΛΚΙΣ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗ  για την πειθαρχική – πολιτική δίωξη που ασκήθηκε από την Α΄ ΔΥΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κατόπιν ΕΝΤΟΛΩΝ καταγγέλλει τις χαλκευμένες και στημένες διαδικασίες που έχουν χρησιμοποιηθεί γιατί ο ανωτέρω συνάδελφος είχε την τόλμη σαν Σωματείο Εργαζομένων να καταγγείλει τα κακώς κείμενα του Νοσοκομείου του (λειτουργικά, Οργανωτικά, Περιβαντολογικά) διαπιστωμένα και από άλλους φορείς. Αυτό φαίνεται δεν άρεσε και δεν αρέσει σε διάφορους πολιτικούς και όχι μόνον κύκλους με αποτέλεσμα το πογκρούμ διώξεων κατά του συναδέλφου. (κατάθεση μηνύσεων εις βάρος του, ,μετακίνηση της συζύγου του κλπ).

            Καλούμε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Α΄ ΔΥΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ να σταματήσει κάθε ενέργεια πολιτικής και πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του συναδέλφου.

            Καλούμε τον Διοικητή της Α΄ ΔΥΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ να παρέμβει ΑΜΕΣΑ και να σταματήσει την πειθαρχική και όχι μόνον δίωξη που ασκείται εις βάρος του συναδέλφου.

            Καλούμε το Υ.Υ.&Κ.Α. και ιδιαίτερα τον Υπουργό Υγείας επιτέλους να παρέμβει και να σταματήσει κάθε διαδικασία και ενέργεια που αποσκοπεί στην τιμωρία του συναδέλφου.

            Ρωτάμε άραγε τους υπεύθυνους της παραπομπής του συναδέλφου θα περάσουν Πειθαρχικό Συμβούλιο και όλους τους φορείς που διαπίστωσαν αυτά που ο συνάδελφος κατήγγειλε;

            Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ