Διπλασιασμό των χρημάτων για την Υγεία ζήτησε ο Αλ.Αλαβάνος

«Ψευτοπαροχές» ενόψει εκλογών

ΑθήναΤο γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Αλ.Αλαβάνος ο οποίος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να διπλασιαστούν οι χρηματοδοτήσεις για την υγεία». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων βρίσκουμε όχι μια παθολογική κλινική, αλλά μια παθολογική κατάσταση».

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι αδύνατο να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές κυριαρχούν οι ειδήσεις με τις «ψευτοπαροχές» του πρωθυπουργού και η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν νοείται να υπάρχει σε ένα τέτοιο νοσοκομείο τόσο μεγάλη έλλειψη προσωπικού που φτάνει το 30%, με αποτέλεσμα την υπερεντατική δουλειά των εργαζομένων» τόνισε ο κ.Αλαβάνος και συνέχισε:

«Το τμήμα επειγόντων περιστατικών δεν λειτουργεί από τους ολυμπιακούς αγώνες, η μονάδα εντατικής θεραπείας λειτουργεί σε ένα μικρό βαθμό του δυναμικού της υποδομής».

Ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε επιπλέον για εγκατάλειψη του συστήματος υγείας το οποίο τόνισε στηρίζεται στην «ηρωική προσφορά των γιατρών».

Νωρίτερα, κατά την περιοδεία του στις εγκαταστάσεις των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων ο κ. Αλαβάνος μιλώντας στους εργαζόμενους επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ανέφερε ότι «γίνεται η μεγαλύτερη και πιο άθλια ίσως προσπάθεια εξαγοράς ψήφων που έχουμε δει τις τελευταίες προεκλογικές περιόδους», ενώ κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ για «πλειστηριασμό υποσχέσεων».

Μιλώντας για το ασφαλιστικό ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «δεν έχουν δικαίωμα ο μεν Καραμανλής να λέει ψέματα για το ασφαλιστικό, ότι δηλαδή όλα θα μείνουν τα ίδια ο δε Παπανδρέου να λέει ότι δεν μπορούμε να το ανοίξουμε».