ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Η κραυγή του νομάρχη

Από τον χώρο του Νοσοκομείου της Ρόδου ασκεί από χθες τα καθήκοντά του ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, κλείνοντας το γραφείο του, σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας «για τον συστηματικό εμπαιγμό και την απροκάλυπτη κοροϊδία εις βάρος των εργαζομένων στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα και των δομών υγείας του νομού».

Με την ενέργειά του αυτή, που ο ίδιος χαρακτηρίζει «συμβολική πράξη καταγγελίας» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και συμπαράστασης των εργαζομένων, ο κ. Μαχαιρίδης επιδιώκει να αναδείξει εμφατικά το γεγονός ότι η κατάσταση στον χώρο της Υγείας στον νομό αποτελεί το μείζον ζήτημα για το οποίο απαιτείται κινητοποίηση και συλλογική δράση.

«Η θέση μου είναι εκεί, κοντά στους εργαζομένους, κοντά στη διοίκηση και στους πολίτες» δήλωσε ο νομάρχης, καλώντας και προσκαλώντας τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα, να δηλώσουν το δικό τους «παρών» σε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών μέχρι τη δικαίωση του αγώνα, που έχει στόχο να δοθεί ένα τέλος στην απαξίωση του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου και των υπόλοιπων δομών Υγείας της Δωδεκανήσου.

«Διαμαρτύρομαι για τις ενέργειες του υφυπουργού και για την αντιμετώπιση που επιδεικνύει στα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Ρόδου. Εκλεισα το γραφείο μου και σκοπεύω να ασκώ τα καθήκοντά μου από το νοσοκομείο για δύο μέρες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαχαιρίδης.

Σχετικό ερώτημα στον υπουργό Υγείας πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ζωίδης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «ιδιοτελή συμφέροντα καθορίζουν την πολιτική του υπουργείου Υγείας». Για εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην περιοχή μας από τη Ν.Δ. κάνει λόγο ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης.