Δωρεάν κάρτες ΟΑΣΑ

Παραδόθηκαν από τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) 75.000 κάρτες δωρεάν χρήσης των αστικών συγκοινωνιών της πρωτευούσης από άτομα χρήζοντα βοηθείας. Τις κάρτες παρέλαβαν την περασμένη εβδομάδα οι νομαρχίες και νομαρχιακά διαμερίσματα του Λεκανοπεδίου με στόχο να τις διανείμουν στους δικαιούχους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκαν στην Νομαρχία Πειραιά 16.000 κάρτες, στην Νομαρχία Αθηνών 18.500 κάρτες, και στα Νομαρχιακά διαμερίσματα Δυτικής Αθήνας 11.000 κάρτες, Νότιας Αθήνας 11.500 κάρτες, Ανατολικής Αττικής 6.500 κάρτες, Ανατολικής Αθήνας 7.000 κάρτες και Δυτικής Αττικής 4.500 κάρτες. Οι δικαιούχοι μπορούν ν’ απευθυνθούν στα κατά τόπους γραφεία των νομαρχιακών διαμερισμάτων προκειμένου να τις παραλάβουν.

Οι δικαιούχοι καθορίζονται από το υπουργείο Υγείας το οποίο και καταρτίζει τις λίστες τους. Η κατάρτιση των λιστών γίνεται ετησίως μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να ισχύσουν για τους επόμενους 12 μήνες, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες η έκπτωση του εισιτηρίου είναι 100%, ενώ στην περίπτωση των ΑΜΕΑ με τύφλωση, η έκπτωση του 100% στην τιμή του εισιτηρίου παρέχεται και στον συνοδό.