Δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Τρόπους για να καλυφθούν τα κενά στο χώρο της υγείας και να προχωρήσουν ταχύτατα οι προσλήψεις στο ΕΣΥ φέρνει το παράλληλο πρόγραμμα για τη Δημόσια Υγεία. Παράλληλα παρατείνεται η δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Κέντρα Υγείας και δομές Πρόνοιας. Το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα εγκρίθηκε την Τετάρτη κατά πλειοψηφία στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Έγκυες, παιδιά, χρονίως πάσχοντες, ψυχικά ασθενείς, και τοξικοεξαρτημένοι, με μια απλή υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής τους Ασφάλισης, θα δικαιούνται και φαρμακευτική περίθαλψη καταβάλλοντας ανάλογη συμμετοχή στα φάρμακα, όπως οι ασφαλισμένοι.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για 2.400 προσλήψεις στην υγεία και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα μετακίνησης των γιατρών του ΕΣΥ σε μονάδες που παρουσιάζουν ελλείψεις.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Σύμφωνα με πηγές του υπ. Υγείας εκτιμάται ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις σε συνδυασμό με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2016 θα βελτιώσουν κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Στο νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή στα μέσα της εβδομάδας περιλαμβάνονται επίσης κίνητρα, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις σε απομακρυσμένα νησιά και άγονες περιοχές, οι οποίες μένουν συνήθως κενές αφού οι γιατροί δεν τις επιλέγουν. Η υπηρεσία γιατρών σε απομακρυσμένες περιοχές που προσέρχονται από άλλα νοσοκομεία θα υπολογίζεται σε επταπλό βαθμό.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Επίσης καθιερώνονται πλέον εφημερίες μικτού τύπου και για τις αργίες, κατά τις οποίες οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πρέπει να πραγματοποιούν 6ωρη πρωινή εργασία και εφημερία ετοιμότητας στη συνέχεια. Η αμοιβή καθορίζεται στο 70% της αντίστοιχης ενεργής εφημερίας.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Το ν/σ φιλοδοξεί επίσης να βάλει τέλος στο πελατειακό σύστημα των χειρουργείων που κάνει τους ασθενείς χωρίς …μπάρμπα στην Κορώνη, ή παρά στην τσέπη να περιμένουν μήνες για να χειρουργηθούν.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Οι λίστες αναμονής θα ενταχθούν σε αυτοματοποιημένο σύστημα ώστε να μην μπορούν να παρακαμφθούν. Ειδική προτεραιότητα θα έχουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και οι ασθενείς που θα κρίνεται από ειδική ομάδα ειδικών, ότι χρήζουν άμεσης επέμβασης.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>