ΔΠΘ

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η σφοδρή αντίδραση που συνάντησε το άρθρο 98 του νόμου 4486/2017 από μερίδα πανεπιστημιακών γιατρών. Διαβάστε τι λέει και θα καταλάβετε: «Στα μέλη Δ.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. και τους πανεπιστημιακούς υποτρόφους, που υπηρετούν ως ιατροί σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια και ειδικές μονάδες νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), εφαρμόζεται, κατά την άσκηση του κλινικού τους έργου εντός των νοσοκομείων αυτών, το πειθαρχικό δίκαιο των ιατρών του Ε.Σ.Υ.»  


Τον Δεκέμβριο 2017 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης καταδικάζει καθηγητή Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για φακελάκι (κλικ εδώ το ρεπορτάζ). Λίγες μέρες αργότερα η Ιατρική Σχολή, αντί να τον ελέγξει πειθαρχικά, τον επιβραβεύει εκλέγοντάς τον Τομεάρχη του τομέα Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων Οργάνων!


Απεναντίας, το ΔΣ του Νοσοκομείου αποφασίζει να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό και ταυτόχρονα να προβεί σε αναστολή άσκησης των κλινικών καθηκόντων του. Αμέσως ο Καθηγητής προσφεύγει στο Διοικητικό Εφετείο, το οποίο αποφασίζει ότι το Δ.Σ. δεν έχει το δικαίωμα να «εμποδίζει» για λόγους εύρυθμης λειτουργίας μέρος των καθηκόντων ενός γιατρού!!


Πέραν της απαράδεκτης στάσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, το σημαντικό είναι πως ήδη  η υπόθεση του καθηγητή έχει παραπεμφθεί από το Νοσοκομείο στο Πειθαρχικό της αντίστοιχης ΥΠΕ, η οποία θ΄ αποφασίσει την ποινή χωρίς άλλες κωλυσιεργίες ή θα παραπέμψει το ζήτημα στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο.


Δεν ήταν λοιπόν καθόλου τυχαία η σφοδρή αντίδραση που συνάντησε το άρθρο 98 του νόμου 4486/2017..