Δραμματική μείωση προσωπικού στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι

p>Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου που ζητούν την οικονομική κάλυψη των υπερωριών τους για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Όμως ένα σημαντικότερο πρόβλημα αναμένεται να προκύψει στη γενικότερη λειτουργία του νοσηλευτικού Ιδρύματος στη διάρκεια των γιορτών, καθώς επίκειται η αποχώρηση 77 ακόμη εργαζομένων, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις τους.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν χθες στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου μπροστά από την κεντρική είσοδο του Ιδρύματος, ενώ ενημέρωση έγινε και για τη συνάντηση που είχε ο Σύλλογος Εργαζομένων με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζο.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Λεων. Αναστασίου, από την επικείμενη αποχώρηση των 77 συμβασιούχων, αναμένεται να προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία πολλών τμημάτων του Νοσοκομείου, καθώς πολλά από αυτά όπως το Μικροβιολογικό, το Ακτινολογικό, τα πλυντήρια, τα σιδερωτήρια, οι τραυματιοφορείς, στηρίζουν κατά το ήμισυ σχεδόν τη λειτουργία τους σ’ αυτούς τους εργαζόμενους.

Ο κ. Αναστασίου πρόσθεσε ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν και τις επαφές που υπήρξαν, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει δώσει ακόμη κάποια.

Επίσης επιρρίπτοντας ευθύνες και στη διοίκηση του Νοσοκομείου για κακή διαχείριση, ανέφερε ότι παρότι υπήρξε αποστολή χρημάτων που είχαν περικοπεί από τον προϋπολογισμό του 2009, εντούτοις αυτά δεν ήταν αρκετά για να πληρωθούν οι υπερωρίες των εργαζομένων για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο και τα χρήματα αυτά διεκδικούνται.

Πηγή MagnesiaNews

16-12-2009