ΔΣ ΠΙΣ

Με ακραίες εκφράσεις o κ. Εξαδάκτυλος δηλώνει πως δεν αναγνωρίζει το μεταβατικό ΔΣ το οποίο θα διενεργήσει νέες εκλογές στον ΠΙΣ στις 22 Ιουνίου.
Εσκεμμένα βεβαίως αποσιωπά πως το μεταβατικό ΔΣ προέκυψε εξ ανάγκης, μετά την εκτεταμένη νοθεία που διέπραξε η «ομάδα νοθείας» της παράταξής του. Ο λόγος της αποσιώπησης προφανής: ο κ. Εξαδάκτυλος δεν θεωρεί τη νοθεία ως παρεκτροπή. Την αντιλαμβάνεται ως κανονικότητα. Πιθανόν και ως δικαίωμά του!
Ενώ λοιπόν αρνούνταν πεισματικά ν΄ αναγνωρίσει το μεταβατικό ΔΣ, εντέλει αναγκάστηκε να το αναγνωρίσει. Συμμετείχε, στην απόγνωσή του, σε συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή 31 Μαϊου, συνοδευόμενος από σύσσωμη την «ομάδα νοθείας», πιστεύοντας πως θα ακυρώσουν τις εκλογές της 22ας Ιουνίου και θα επανέλθουν ως πορθητές στον ΠΙΣ.
Εντούτοις, είναι θλιβερό πως η ομάδα Εξαδάκτυλου εμφανίστηκε κρυπτόμενη πίσω από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, ο οποίος ανέλαβε πρόθυμα ρόλο ομπρέλας, προκειμένου να τους προστατέψει από τη βροχή επικρίσεων από τα μέλη της ΔΗΚΙ που κράτησαν τα χέρια τους καθαρά από την καλπονοθεία που συντελέστηκε στον ΠΙΣ.
Κι ενώ προσήλθαν με σχέδια   μεγαλεπίβολα, έφυγαν γελοιοποιημένοι, καταθέτοντας ένα χειρόγραφο ψήφισμα της συμφοράς.
Τουλάχιστον όμως σφυρηλάτησαν συναισθηματικούς δεσμούς με το ΚΚΕ. Έστω κι αν δεν πρόσφεραν στο ΚΚΕ –όπως το ΄89- ντολμαδάκια και ξεροτήγανα..