Δύο γιατροί και Λοβέρδος!

Το αφήγημα περί «σκευωρίας Novartis» κατέρρευσε και τώρα γυρνά ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση.

Το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου δέχτηκε ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη – Ντζούρα Μανώλη, ως προς τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis για τα 10 πολιτικά πρόσωπα ήταν σύννομες και οι προστατευόμενοι μάρτυρες σωστά χαρακτηρίστηκαν προστατευόμενοι. Ταυτόχρονα απαλλάσσονται πλήρως οι δημοσιογράφοι τους οποίους η προανακριτική επιτροπή της Βουλής (με εισηγητή από πλευράς ΝΔ τον Θάνο Πλεύρη) είχε παραπέμψει στη δικαιοσύνη. Θυμίζουμε πως την ενοχή των δημοσιογράφων για δήθεν συμμετοχή τους σε σκευωρία, είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου δεν παραπέμπει τους Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis και περιορίζει το αδίκημά τους μόνον στο σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε τον υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουπλή, μετά από μηνύσεις του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Δικαστικές πηγές τόνιζαν ωστόσο ότι, η μήνυση Λοβέρδου κατά Κουρουμπλή, είχε κατατεθεί στην προηγούμενη εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και παρέμεινε στο γραφείο της μέχρι τα τέλη Απριλίου, όταν ανέλαβε την υπηρεσία η διάδοχος της Ελένη Τουλουπάκη.

Είναι τέτοιος ο πάταγος από την κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος περί «σκευωρίας» ώστε ακόμη και η δικαστική συντάκτρια Ιωάννα Μάνδρου αναγκάστηκε να καταγγείλει δημοσίως μέσω της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ απόπειρα κυβερνητικής παραπληροφόρησης των δημοσιογράφων, ενώ το ίδιο έπραξαν και άλλοι δημοσιογράφοι προσκείμενοι στη ΝΔ.

Και τελικά μας έμειναν ως κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Novartis δύο γιατροί και ο.. Λοβέρδος!