Δυσάρεστες εκπλήξεις

p>Μιά δυσάρεστη έκπληξη περίμενε του γιατρούς του Νοσοκομείου της Ρόδου, μετά από επικοινωνία με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

  • Συγκεκριμένα μετά από έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η εκκαθάριση των εφημεριών του Μαΐου, έγινε χωρίς περικοπές και στο ύψος του βασικού μισθού.
  • Ο επίτροπος όμως, επικαλούμενος και τη σύμφωνη γνώμη και άλλων επιτρόπων, δεν αποδέχεται την εκκαθάριση αυτή, με το αιτιολογικό οτι δεν έχει καμία εγκύκλιο, ή υπουργική απόφαση που καταργεί το πλαφόν ή εξομειώνει το ποσόν των εφημεριών με τις τακτικές αποδοχές. Και η πραγματικότητα αυτή είναι, αφού το έγγραφο του υπουργείου (εδώ), φυσικά και δεν υπέχει θέση εγκυκλίου ή κανονονιστικής ρύθμισης.
  • Ακόμη φυσικά αγνοείται η απόφαση με την οποία εγκρίνεται η κατανομή κονδυλίων εφημεριών 2ου Τετραμήνου 2009, αν και έχει υπογραφεί προ εβδομάδος σύμφωνα με τα ενημερωτικά σημειώματα. Και φυσικά αγνοείται και το επιπλέον ποσόν για τις διαφορές των εφημεριών, το οποίο οσονούπω επρόκειτο να υπογραφεί.
  • Δεν έχει αρχίσει ακόμη ο υπολογισμός των εφημεριών με το νέο μισθολόγιο, παρά μόνο για το μήνα Απρίλιο, όπου και έπεσε το μαχαίρι των περικοπών (400-600 ευρώ) και μετά άρχισε πάλι η επάνοδος στο παλιό τιμολόγιο.
  • Τελικά υπάρχει καποιος να μας ενημερώσει τι γίνεται. Για ποιό λόγο συνεχίζεται η τρικυμία εν κρανίω των υπευθύνων του Υπουργείου Υγείας και Οικονομικών;