Εαν δεν υπάρξει διαπραγμάτευση τότε για τον μήνα Νοέμβριο 2008 τίποτα δεν είναι δεδομένο για την εφημεριακή κάλυψη των νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού μας.

p>ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Η Ένωση Ιατρών συμμετέχει στην πανελλήνια κινητοποίηση για την προάσπιση της δημόσια υγείας. Την εποχή που οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία στην χώρα μας έχουν φθάσει σε τόσο δυσθεώρητα ύψη ώστε να κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως, την εποχή που η κυβερνητική πολιτική οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του Εθνικού συστήματος Υγείας, την εποχή που τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας οδηγούνται σε μαρασμό πρέπει όλοι να αντιδράσουμε και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι προϊόν.

 

Διεκδικούμε υψηλής ποιότητας Δημόσια, Δωρεάν Περίθαλψη για όλους τους πολίτες και αύξηση της χρηματοδότησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του.

Απαιτούμε άμεσες, μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού με μόνιμη εργασιακή σχέση και εγγραφή των σχετικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό του 2009

Για το σκοπό αυτό, σε συντονισμό με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Υγεία συμμετέχουμε στην

Πανελλαδική Στάση Εργασίας των Νοσοκομειακών Γιατρών την

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 8 με 11 πμ

.

Μετά και τη δημοσιοποίηση της απόφασης της 14ης ΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου (26/6/08), και εάν μέσα στον μήνα Οκτώβριο 2008 δεν υπάρξει ειλικρινής προσπάθεια από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας για την επίλυση του εφημεριακού ζητήματος των νοσοκομείων και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους νοσοκομειακούς γιατρούς που θα εναρμονίζεται με τις αποφάσεις του τελευταίου έκτακτου συνέδριου της ΟΕΝΓΕ (7/6/08), δηλαδή θα εμπεριέχει αυξήσεις των τακτικών αποδοχών στα 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες, πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο- 5ήμερο-30ωρο και το πολύ 1 εφημερία την εβδομάδα για όλους τους γιατρούς και 5.000 νέες προσλήψεις γιατρών, τότε για τον μήνα Νοέμβριο 2008 τίποτα δεν είναι δεδομένο για την εφημεριακή κάλυψη των νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού μας.