Εμπαιγμός με τις 2000 προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία

p>Μετά από 6 συναντήσεις η Επιτροπή Προσλήψεων που επιφορτίστηκε από το νόμο 3754/09 με την κατανομή των 2000 νέων θέσεων γιατρών φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο. Ενώ υπήρξε δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για οριστικοποίηση των πινάκων την 30η Ιουνίου και δημοσίευση της προκήρυξης το αργότερο  μέχρι τις 20 Ιουλίου άρχισαν την αμέσως επόμενη στιγμή οι μικροκομματικές εκδουλεύσεις, οι οποίες θα μετατρέψουν τους πίνακες σε σαλάτα. Πρωτεργάτες στα μαγειρέματα ο Διοικητής ΥΠΕ κ. Μπεχράκης και ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Ευσταθίου Π., οι οποίοι άρχισαν να διαγράφουν άκρως απαραίτητες θέσεις από επαρχιακά Νοσοκομεία προκειμένου να τις μεταφέρουν σε Νοσοκομεία της Αθήνας, χωρίς καν αυτά να τις έχουν ζητήσει από την Επιτροπή. Δεν μπορούσε ασφαλώς να λείψει και η ανάμιξη του Υφυπουργού κ. Σαλμά για εκδουλεύσεις της εκλογικής του περιφέρειας.

Η Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών, η οποία συμμετείχε στην Επιτροπή Προσλήψεων με τον Σάκη Παπαδόπουλο, εξέδωσε έντονη καταγγελία για τις μεθοδεύσεις και κωλυσιεργίες του Υπουργείου (κλικ εδώ), στην οποία επισημαίνεται ότι “το έργο της Επιτροπής τορπιλίζεται τις τελευταίες ημέρες και η συνεδρίαση της 8ης Ιουλίου κατέστη άκαρπη”.

Η ΑΕΓ εκτιμά ότι η κυβερνητική στάση οφείλεται στις παρεμβάσεις νοσηρού παραγοντισμού, αλλά και σε επιδιώξεις κωλυσιεργίας για να καθυστερήσουν οι οικονομικές δαπάνες υλοποίησης των προσλήψεων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, που περιλαμβάνονται στις διατάξεις του ίδιου νόμου.

 

Ως ευνόητον οι αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν από Ενώσεις Γιατρών για το ζήτημα αναμένονται έντονες, δεδομένου ότι από 1ης Ιουλίου έπρεπε να εφαρμόζεται το όριο των 7 εφημεριών, το οποίο θα επιτυγχάνονταν μέσω των προσλήψεων που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει!