Εμπλοκή στην παραχώρηση της διοίκησης του «Ερρίκος Ντυνάν»

ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ Συμβούλιο του Κράτους στρέφεται ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, για γνωμοδότηση σχετικά με τις δυνατότητες ανάληψης του μάνατζμεντ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από ιδιώτες. Το θέμα πήρε διαστάσεις μετά την ανακοίνωση για ανάληψης του μάνατζμεντ του νοσοκομείου από τη σύμπραξη Ιατρικού Αθηνών και Euromedica.

Ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Αναφερόμενος στη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε ότι ο κ. Μαρτίνης ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την ανάθεση της διαχείρισης του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία που υπεγράφη είναι απολύτως νόμιμη και προς το συμφέρον του νοσοκομείου.

Από την πλευρά της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου άκουσε τις απόψεις αυτές και επιφυλάχθηκε να εξετάσει νομικά το όλο ζήτημα, με γνώμονα την πλήρη διασφάλιση των συμβατικών δικαιωμάτων του Δημοσίου με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι προς τούτο, θα ζητήσει από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότηση επί του όλου θέματος.

Σημειώνουμε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανάθεση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου διαρκούν για περισσότερο από ένα έτος. Το αίτημα για ανάληψη του μάνατζμεντ ξεκίνησε από την πλευρά του Ιατρικού Αθηνών με το οποίο η διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» βρίσκεται σε δικαστική διένεξη και η υπόθεση δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει.

Στη συνέχεια ζητήθηκε το μάνατζμεντ του νοσοκομείου από το «Υγεία», με το οποίο τελικά οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν. Για το θέμα η Marfin ανακοίνωσε χθες ότι η εταιρεία δεν δέχθηκε να αναλάβει τη διαχείριση του «Ερρίκος Ντυνάν» για λόγους ουσίας, νομιμότητας και νομοθεσίας ανταγωνισμού.

Α.Π.