Ο Αγκούστο Πινοσέτ εμπνέει την ελληνική κυβέρνηση ..

Πολλοί απόρησαν από τις πρόσφατες ερασιτεχνικές επιδημιολογικές ανησυχίες του Άκη Σκέρτσου, ο οποίος σε ομιλία του στο forum που διοργάνωσε η «Καθημερινή» επικαιροποίησε το αφήγημα με το οποίο η κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει από εδώ και στο εξής την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και τις φονικές επιπτώσεις της αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος. Ο άλλοτε γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων απέδωσε την έξαρση της πανδημίας αποκλειστικά στον γερασμένο πληθυσμό της χώρας και στα μικρά ποσοστά εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών.

Το γεγονός πως ο κ. Σκέρτσος αναγκάστηκε να υποδυθεί τον επιδημιολόγο για να δικαιολογήσει την αποτυχημένη κυβερνητική τακτική δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέπεια της ένδειας επιστημόνων που είναι πρόθυμοι να στηρίξουν το κυβερνητικό αφήγημα. Εξάλλου, κανένας επιστήμονας δεν επικρότησε τις αυτοσχέδιες επιδημιολογικές θεωρίες του κ. Σκέρτσου, μερικοί μάλιστα του καταλόγισαν εφηβικό απωθημένο να παίζει τον γιατρό.

Όμως ο κ. Σκέρτσος κάθε άλλο παρά αυτοσχεδίαζε. Με τις δηλώσεις του προλείαινε το έδαφος για το Πινοσετικής έμπνευσης μέτρο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβάλλοντας πρόστιμο 100€ στους ηλικιωμένους που δεν εμβολιάζονται. Το μέτρο ανακοινώθηκε ενώ το ΕΣΥ δέχεται τεράστια πίεση, πλην όμως η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει μεγάλα νοσηλευτήρια, να κάνει επείγουσες προσλήψεις και να εφαρμόσει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αυτό το ακραία τιμωρητικό μέτρο είχε και τη γελοία πτυχή του. Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως τα έσοδα που θα προκύψουν από τα πρόστιμα θα δοθούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ!

Ενώ λοιπόν περιέκοψαν δαπάνες υγείας 900 εκατ € από τον προϋπολογισμό του 2022, ισχυρίζονται υποκριτικά πως θα τον ενισχύσουν από τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους..


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των άνω των 60 ετών (κλικ εδώ)