ΕΔΕ στο “Αλεξάνδρα” για την “αναστολή” της εφημερίας

Βενιζέλος Β.

Tη διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) στο νοσοκομείο της Αθήνας “Αλεξάνδρα”, προκειμένου να εντοπισθούν όλοι οι υπεύθυνοι για την απόπειρα να ανασταλεί προχθές η γενική εφημερία του ιδρύματος, διέταξε αργά προχθές το βράδυ ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής Άρ. Μουσιώνης.

 

Η κατεπείγουσα ΕΔΕ στρέφεται αντικειμενικά κατά της διοικήτριας του νοσοκομείου Ελ. Ρογδάκη, αλλά και κατά των διευθυντών γιατρών και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εισηγήθηκαν στη διοικήτρια το μέτρο της αναστολής της εφημερίας.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της “Α”, ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος είναι αποφασισμένος να λάβει πολύ σκληρά μέτρα κατά της διοικήτριας και των αρμοδίων γιατρών, ανάλογα, βεβαίως, με το πόρισμα της ΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελ. Ρογδάκη επεχείρησε προχθές να αναστείλει τη γενική εφημερία του “Αλεξάνδρα” και απέστειλε έγγραφο στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας, στο οποίο ανέφερε: “Σας πληροφορούμε ότι, δυστυχώς, το νοσοκομείο μας, αν και εφημερεύει σήμερα 13.4.2011, δεν μπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών”.

Αργά προχθές το απόγευμα και πολλές ώρες μετά την αποστολή του εγγράφου της Ελ. Ρογδάκη προς το ΕΚΕΠΥ, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διαβεβαίωνε ότι “για σήμερα 13/4/2011 το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά στα όρια των κλινών που διαθέτει”.

Ο Αν. Λοβέρδος έδωσε προχθές αργά το βράδυ εντολή στον Άρ. Μουσιώνη να επισκεφθεί κατεπειγόντως το “Αλεξάνδρα” προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο σχετικά με τους ισχυρισμούς της διοικήτριας του ιδρύματος. Ο Άρ. Μουσιώνης πραγματοποίησε τον έλεγχο και διεπίστωσε ότι το “Αλεξάνδρα” διέθετε 37 κενές κλίνες, αλλά και ικανό “στοκ” ιατροτεχνολογικού υλικού στις αποθήκες του, γεγονός το οποίο επέτρεπε στο νοσοκομείο να εφημερεύσει κανονικά!

Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό σταθμό, η διοικήτρια του “Αλεξάνδρα” παραδέχθηκε χθες ότι έκανε λάθος, καθώς και ότι βασίσθηκε στις σχετικές εισηγήσεις των διευθυντών γιατρών του νοσοκομείου, χωρίς η ίδια να ελέγξει την αξιοπιστία του περιεχομένου των εισηγήσεων…

Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημ. Βαρνάβας αναφέρει μεταξύ άλλων: “Όσα σενάρια συνωμοσίας κι αν κατασκευάσουν οι κ.κ. Λοβέρδος και Μουσιώνης, η πραγματικότητα βοά και τους διαψεύδει. Εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί είμαστε αρκετά απασχολημένοι και δεν πρόκειται να μετατραπούμε σε ντετέκτιβ, ώστε να παρακολουθούμε τις επικοινωνιακές ακροβασίες της απερίγραπτης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας”.